RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Prinsens gudfar horetatt

Sist oppdatert:
Sexnettverket som felte New Yorks guvernør, hadde flere fremstående kunder.

Sist ut på lista over rike og berømte menn som kjøpte seksuelle tjenester av prostitusjonsringen «Emperors Club VIP» er en av prins Charles' nærmeste venner.

Sexklubben er den samme som felte New York-guvernør Eliot Spitzer, som onsdag trakk seg fra stillingen sin som følge av skandalen.

Hertugen av Westminster, Gerald Cavendish Grosvenor, skal ifølge rettsdokumenter også ha vært storkunde hos sexnettverket, skriver New York Daily Mail.

Saken er særlig pikant ettersom aristokraten er gudfaren til prins William, og har mange og nære bånd til det britiske kongehuset.

- Prutet på sexprisene
Grosvenor skal være omtalt som «klient nummer seks» på FBIs liste over totalt ni fremstående menn som var storkunder hos sexnettverket.

Mandag ble det avslørt at «klient nummer ni» var New York-guvernør Eliot Spitzer. Onsdag ble guvernøren tvunget i kne - og måtte gå av.

Hertugen og mangemilliardæren Grosvenor er Englands tredje rikeste mann. Han skal ifølge Forbes være god for over 60 milliarder kroner, og er den rikeste aristokraten i øyriket.

Dette til tross skal han ha vært en gjerrigknark som prutet på prisen når han kjøpte sex hos «Emperors Club VIP».

Rettsdokumenter fra New York viser at hertugen fikk fløyet prostituerte «Astrid» til London for en hyggestund. Hun er en av flere kvinner i prostitusjonsnettverket som skal ha utført tjenester for den steinrike 56-åringen.

- Kjedelig og kravstor
Dette er ikke første gangen hertugen trekkes inn i en sexskandale. I fjor skrev avisa News of the World at milliardæren hadde hygget seg med fire prostituerte som var like unge som hans egne døtre.

26-åringen Zana Brazdek fortalte til avisa at hertugen var «kjedelig og kravstor». Han skal overfor jenta ha påstått at han visste hvor Osama bin Ladens skjulested var.

(Artikkelen fortsetter under)

Døgnpris: 170.000 kroner
Utad fremsto prostitusjonsnettverket «Emperors Club VIP» som et konsulentfirma. I virkeligheten var «konsulentene» et femtitall smellvakre, unge kvinner.

De luksusprostituerte ble gradert på en diamantskala, der syv diamanter var toppen av skalaen. En kvinne gradert til syv diamanter kostet 170.000 kroner i døgnet. De øvrige kvinnene kostet mellom 6000 og 30.000 kroner i timen.

Mens hele nettverket nå rakner, skjelver mektige og rike menn verden over i buksene. Mange frykter med god grunn at kundelisten FBI sitter på skal bli offentliggjort.

Opprullingen av det eksklusive sexnettverket startet da en bank rapporterte mistenkelig store pengetransaksjoner fra New York-guvernør Eliot Spitzer til det suspekte konsulentfirmaet QAT Consulting Group INC.

Skattemyndighetene tok fatt i rapporten, og fryktet at Spitzer var involvert i korrupsjon eller at han kunne være utsatt for utpressing. Dermed ble FBI trukket inn i granskningen.

Brukte en formue
Men FBI fant verken korrupsjon eller utpressing - i stedet fant de sexnettverket.

Skandalen var et faktum, og onsdag trakk Spitzer seg som guvernør. Da hadde han allerede klart å svi av over 400.000 kroner på luksushorene i nettverket.

(Artikkelen fortsetter under)

En av kvinnene som har solgt sex til Spitzer, er 22-åringen som går under navnet «Kristen». Hennes egentlige navn er Ashley Alexandra Dupré, og hun skal ifølge FBIs papirer ha tilbrakt Valentine's Day med guvernøren.

For to timer sengehygge med Spitzer på Mayflower Hotel i Washington, skal hun ha mottatt rundt 24.000 kroner.

«Ikke et monster»
- Dette har vært en tøff tid. Jeg vil ikke bli fremstilt som et monster, sier Ashley til New York Times.

Hun vil ikke kommentere når hun møtte guvernøren første gang, eller hvor mange ganger de har møttes.

FBI har i lang tid spanet på en rekke av kvinnene i «Emperors Club VIP» og overvåket kundetrafikken. De fleste av kundene er foreløpig kun omtalt med nummer i rettsdokumentene, men FBI-kilder lekker stadig nye navn fra kundelistene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere