*Nettavisen* Nyheter.

- Privatisering årsak til strømbruddet

Den britiske regjeringens privatisering av undergrunnsbanen i London får skylda for strømbruddet som gjorde at flere hundre tusen briter var uten strøm torsdag kveld.

Tusenvis av mennesker ble sittende fast på undergrunnsbanen, jernbanestasjoner ble stengt og folk på vei hjem fra arbeid måtte ta beina fatt i de regnvåte og mørklagte gatene. Blant stasjonene som ble rammet av strømbruddet var Waterloo, Victoria og Charing Cross, som daglig brukes av hundretusener.

Strømbruddet førte først til frykt for et terrorangrep, men de ryktene ble snart avkreftet. En feil i en av det statlige elektrisitetsnettets viktigste kretser var trolig årsaken til strømbruddet, skriver The Guardian.

Ifølge avisen får den delvise privatiseringen av Londons undergrunnsbane skylden. I fjor ble strømforsyningen til undergrunnen overlatt til det private selskapet Seeboard Powerlink.

- I nesten 100 år har Londons undergrunn vært garantert strømforsyning fordi den hadde sin egen kraftstasjon. Etter at den har vært avhengig av nettet i et år, får vi plutselig en alvorlig svikt, sier Christian Wolmar, som har skrevet boken Down the Tubes til The Guardian.

Livingstone har lenge vært kritisk til privatiseringen av statlige virksomheter, og mener strømbruddet i London illustrerer farene.

– Vi må straks se grundig på det nasjonale strømnettet. Nettet skulle aldri kunne falle ut så lenge, sier Livingstone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.