*Nettavisen* Nyheter.

- Prostituerte utsatt for voodoo

Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Flere afrikanske kvinner som prostituerer seg i skandinaviske land, blir truet med svart magi.

25.04.07 07:35

Journalisten Mikael Funke fra svensk P1 dro til Nigeria og utga seg for å være en rik forretningsmann.

Her fikk han tilbud om å kjøpe fem prostituerte for å ta med seg tilbake Sverige. Prisen for disse fem menneskelivene lå på totalt 9.000 euro, noe som tilsvarer 73.000 norske kroner.

Tvinges til prostitusjon
Funke forteller at nigerianske kvinner tvinges til prostitusjon med voodoo. Ifølge journalisten er det «trollkvinner» i hjemlandet som står bak og styrer de afrikanske kvinnene med sort magi.

- Utover det å samle blod, negler og kjønnshår fra kvinnene, tar voodoopresten et bilde av dem. Så får kvinnen beskjed om at hun nå kan kontrolleres på avstand og at man kan følge alle bevegelsene hennes i Europa, sier Funke.

- Det har jeg aldri hørt om
Nettavisen snakket med en av de nigerianske kvinnene som oppholder seg i Karl Johans gate. Hun har aldri hørt om problemstillingen og rister på hodet. Hun tror ikke at noen av de nigerianske kvinnene i Norge blir styrt fra hjemlandet med voodoo.

- Nei, det tror jeg ikke. Det har jeg aldri hørt om, sier kvinnen, som ønsker å være anonym, til Nettavisen.

Ifølge tall fra FN befinner det seg rundt ti tusen nigerianske prostituerte i Italia. Det anslås at det er rundt 400 nigerianske prostituerte i Karl Johans gate.

Under Arbeiderpartiets landsmøte i helgen ble det vedtatt å forby sex-kjøp i Norge. I Sverige har det vært ulovlig med prostitusjon siden 1999.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.