RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Psykisk tøff tsunami-serie

Sist oppdatert:
TV3s miniserie om tsunami-katastrofen kan vekke sterke minner for etterlatte og overlevende. Likevel ønsker støttegruppen å se serien.

(SIDE2:) Onsdag 10. januar sender TV3 første episode av en miniserie fra HBO og BBC inspirert av tsunamikatastrofen i Thailand romjulen 2004. Vi møter en gruppe mennesker som havner i etterdønningene av tsunamien. I rollene finner vi Toni Collette, Tim Roth, Chiwetel Ejiofor, Sophie Okonedo, Hugh Bonneville, Gina McKee og Samrit Machielsen.

- Se den ikke alene
- Jeg har bare sett en promo på serien. Personlig så reagerer jeg ikke på at den sendes nå. Men jeg har fått en e-post fra en i gruppen som har problematisert filmen, sier Kjell Skalleberg i Nasjonal Støttegruppe etter Flodbølgekatastrofen i Sør-øst Asia til Side2.

Skalleberg sier støttegruppen visste om serien, men de har ikke ytterligere vært i kontakt med TV3 om den. Han kommer selv til å se den.

- Jeg har full forståelse for at noen kan reagere på serien. Den kan vekke mange sterke minner som kan være en psykisk belastning. Jeg vil anbefale at man ikke ser den alene, sier Skalleberg.

- Hva synes du om at det blir laget en film av katastrofen?

- Vi vet jo at film ikke gir et sant bilde av virkeligheten. Men det er jo sånn at vi som ikke var der får visuelt ta del i det som skjedde og det kan likevel gi sterke opplevelser.

TV3 har ikke fått noen reaksjoner på serien.

- Ingenting. Men vi må fort forvente tilbakemeldinger på en sånn sterk serie, sier Glenn Støldal informasjonsansvarlig i TV3 til Side2.

Støldal har sett serien og karakteriserer den som «sterk» og «kvalitetstung».

- Vi har vurdert nøye hvor vi skulle sende den. Den går sent på kvelden og vi unngikk romjulen, sier han videre.

- Det er en veldig kvinnelig rettet serie. Den appellerer til familieverdier og er veldig følelsesladd. Det er veldig lite fokus på selve bølgen.

- Sterk og realistisk
I England ble serien sendt på BBC2 november i fjor og den britiske støtteforeningen for tsunamiofrene hadde følgende å si om «Tsunami: The Aftermath».

- Det er en veldig sterk og velspilt film og viser på en realistisk måte hvordan det er å bli utsatt for en så tragisk hendelse. Vi kan verken anbefale eller fraråde folk å se serien. Alle reagerer forskjellig. De av oss som har sett den fant filmen veldig nyttig og vi føler det er historie som bør fortelles. Særlig den første delen av serien bringer tilbake mange minner om det vi gikk gjennom de første dagene etter tsunamien og det kan være vanskelig for mange.

Filmens produsent, Jane Featherstone forhåndsviste filmen for 130 overlevende etter katastrofen.

- De ønsket å se filmen fordi den hjalp dem å holde liv i minnet om hva som hendte, sier hun til The Sun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere