RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se gisseltakernes egne bilder fra terroraksjonen i Beslan.

- Putin solgte oss til terroristene

Sist oppdatert:
Hundrevis av mennesker i den terrorrammede byen Beslan demonstrerte onsdag mot Russlands president Vladimir Putin og krevde regjeringens avgang.

- Putin og hans folk her solgte oss til terroristene, sa Izeta Khugajeva, som mistet søsteren og niesen sin i gisseldramaet på skolen i Beslan i den russiske delrepublikken Nord-Ossetia forrige uke.

Som mange andre av Beslans innbyggere, som la bamser og blomster på skolen der 326 av byens barn og voksne ble drept, uttrykte Khugajeva også hat mot den nordossetiske presidenten Aleksandr Dzasokhov.

- Om han kommer nær meg så dreper jeg ham, ropte hun.

- Dzasokhov er ansvarlig overfor Moskva og resten av verden, men for sin republikk kunne han ikke gjøre noe. Han burde blitt drept. Mine kjære døde, hvorfor skal han leve, sa Khugajeva.

Presidenten blir
I den nordossetiske hovedstaden Vladikavkaz var stemningen enda mer aggressiv. 2.500 mennesker krevde president Dzasokhovs avgang.

«Gå av!», ropte demonstrantene om og om igjen.

Den aldrende presidenten fortalte menneskemengden at han skal sparke regjeringen, men sa ikke om han selv kommer til å gå.

- Om to dager vil et dekret om regjeringens avgang bli signert, sa president Alexander Dzasokhov til over 1.000 sinte demonstranter som hadde samlet seg utenfor nasjonalforsamlingens bygning i Vladikavkaz.

Dzasokhov er blitt kraftig kritisert for sin håndtering av gisselkrisen, spesielt fordi han ikke gikk med på gisseltakernes krav om å forhandle med dem personlig

Anklager mot Putin
Hvorfor sendte ikke Putin inn Røde Kors for å hjelpe barna våre, sier Lidja Urmanova. Datteren hennes og to barnebarn ble drept i gisselaksjonen.

Et av barnebarna var så forbrent at familien kjente henne igjen på halskjedet.

- Selv gisseltakerne sa til oss at presidenten deres bryr seg ikke nok om dere til engang å sende inn Røde Kors. Han kommer til å la dere sulte som hunder uten vann og mat, forteller Urmanova.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere