RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Russlands president Vladimir Putin og den ukrainske presidenten Petro Porosjenko er enige om en permanent våpenhvile. Her fra da de to møtte hverandre i Minsk i forrige uke.
Russlands president Vladimir Putin og den ukrainske presidenten Petro Porosjenko er enige om en permanent våpenhvile. Her fra da de to møtte hverandre i Minsk i forrige uke. Foto: Sergej Bondarenko (Reuters/NTB scanpix)

- Putin vil ta hele Ukraina

Mener målet er å gjenreise Sovjet.

Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk sier Vladimir Putin har som mål å utslette Ukraina som en selvstendig stat og gjenopprette Sovjetunionen.

– Ukraina befinner seg fortsatt i en krigstilstand der Russland er den aggressive part, sa Jatsenjuk på en konferanse i Kiev lørdag der ukrainske og europeiske politikere og næringslivsledere deltar.

Jatsenjuk er godt fornøyd med de nye sanksjonene som Vesten har innført mot Russland og sier de utgjør en stor trussel mot russisk økonomi.

Han mener det er for tidlig å kunne fastslå at det har blitt enighet om en fredsplan og at den russiske presidenten Vladimir Putin ønsker å «fryse» konflikten i Øst-Ukraina.

– Putins mål er å ta hele Ukraina. Russland utgjør en trussel mot den globale ordenen og Europas sikkerhet, sa han.

Jatsenjuk understreket at han forstår at det er uaktuelt for landet å slutte seg til NATO på kort sikt og sa at forsvarsalliansen kun er et middel som kan brukes for å beskytte Ukraina. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere