*Nettavisen* Nyheter.

- Pyramidefunn i Europa

En egyptisk geolog støtter den kontroversielle teorien fremmet av «Balkans Indiana Jones.»

18.05.06 15:56

Amatørarkeologen Semir Osmanagic, av National Geographic omtalt som «Balkans Indiana Jones», er sikker i sin sak: han har funnet tre pyramider – i Bosnia.

Eksperter har tidligere avvist påstandene som tøv, men nå får Osmanagic støtte fra den egyptiske geologen Aly Abd Barakat, melder Reuters.

Barakat har blitt sendt til Bosnia av den egyptiske regjeringen for å bistå de lokale forskerne ved granskningen av det de mener er tre 12.000 år gamle pyramider. Osmanagic kaller dem «De bosniske Sol, Måne og Drage»-pyramidene.

- Primitiv pyramide
- Etter min mening dreier det seg om en form for primitiv pyramide vi ikke tidligere har kjent til, sier Barakat til Reuters.

- Det er sjelden at steiner av denne typen blir dannet i naturen, orientert samme retning på denne måten, sier Barakat, mens han peker ut kompakte, polerte steinblokker for fremmøtte journalister.

- Minner om Egypt
Barakat la til at sandlagene mellom steinene er samme type kunstig sement som ble brukt i de egyptiske pyramidene. Ifølge Barakat er det nødvendig med en detaljert studie måtte til for å kunne finne ut av alderen på de utgravde steinene og hva slags materiale som hadde blitt brukt.

Osmanagics teori om de bosniske pyramidene i Viso¿ica-dalen har tidligere blitt blankt avvist av både lokale og egyptiske arkeologer, som sier de tidligste sivilisasjonene i Europa bodde i huler og ikke kunne bygge strukturer av denne typen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.