RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rammes ikke av torturavsløringer

Sist oppdatert:
KABUL (TV 2 Nettavisen) Avsløringen av fangetortur i Afghanistan svekker ikke sikkerheten for norske soldater, mener Jon Morten Mangersnes.

Tidligere i uka avslørte New York Times en rapport som beskrev i detalj hvordan flere afghanske fanger var blitt mishandlet til døde.

Rapporten har skapt en opphisset stemning mot amerikanerne i Afghanistan, men dette har ikke gått utover sikkerheten til de norske styrkene i Kabul, mener oberstløytnant Jon Morten Mangersnes, lederen for en flernasjonal bataljon i byen.

Leder flernasjonal styrke
- Jeg har ikke inntrykk av at det har påvirket sikkerheten. Vår vurdering er at utviklingen er god i området vi er i, sier han til TV 2 Nettavisen.

Norge leder for tiden en flernasjonal styrke i Kabul som har ansvaret for sikkerheten i rundt en tredjedel av hovedstaden.

- At Kabul blir stabilt, er viktig for president Karzai. Det er gledelig å se at stabiliteten her i Kabul har gitt folk muligheten for å uttrykke sine meninger, fortsetter han.

16 drept i opptøyer
Rapporten om drapene på to afghanske fanger kom bare en uke etter at Newsweek rapporterte at avhørsledere på Guantanamo-basen hadde vanæret Koranen ved å skylle den i do mens muslimske fanger så på.

Artikkelen ble senere trukket tilbake, men i mellomtida var 16 demonstranter drept og rundt 100 skadd i opptøyer i Jalalabad og Kabul.

Skittkasting
En norsk patrulje ble mandag utsatt for hånende tilrop fra innbyggere i en landsby i Pagman-distriktet utenfor Kabul.

Kilder i bataljonen hevder at det ikke er uvanlig å møte protester i enkelte landsbyer, og at dette ikke kan sees i sammenheng med rapporten om fangemishandingen.

TV 2 Nettavisen var mandag med på en tur i et militærkjøretøy i Kabul. Her ble soldatene møtt med smil og vinking langs veien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere