*Nettavisen* Nyheter.

- Ranere bak bestialsk drap

Svensk politi tror at ranere sto bak søndagens drap og mishandling på en restaurant i Malmö.

04.10.04 16:57

Da restauranten stengte, gjemte to av gjestene seg på toalettet. Der maskerte de seg og angrep deretter paret som driver restauranten.

Den 36 år gamle ektemannen ble angrepet først, har han fortalt til politiet. Mannen ble hardt, men ikke livstruende såret. Da hans 37 år gamle kone forsøkte å komme ham til unnsetning, ble hun selv drept.

Politiet mener drapet ble begått med overlegg.

- Ja, dersom man går ut fra måten hun ble drept på, sier etterforskningsleder Per Lidehäll i Malmö-politiet. Politiet vil imidlertid fortsatt ikke oppgi hva slags våpen som ble brukt i overfallet.

Det var mandag fortsatt uklart om parets to sønner på åtte og ti år var vitne til drapet på sin mor. Etter dramaet ble de funnet i et separat rom i restauranten.

Trass i ektemannens tilstand, har han greid å gi en kort forklaring til politiet. Han skal ha fortalt at han hørt en lyd fra ett av de indre rommene i restauranten. Da han gikk for å se etter hva det var, ble han overfalt av de to maskerte mennene.

36-åringen er overbevist om at de to tidligere på kvelden var vanlige restaurantgjester.

Ransteorien støttes av at politiet ikke har funnet noen penger i restauranten, verken i kassen eller i noen av de fem spilleautomatene som finnes i lokalet.

Vitner skal ha sett to maskerte menn løpe over gaten og inn i en park i nærheten. Mennene skal ha båret på en veske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.