RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Riktig og nødvendig å henrette Saddam

Sist oppdatert:
Lege og Palestina-aktivist Trond Ali Lindstad sammenligner Saddam-henrettelsen med vårt eget krigsoppgjør.

- Saddam Hussein, en av historiens største krigsforbrytere, er død, hengt fra et tau i galgen. For mange irakere var det nødvendig. Mannen måtte henrettes, likvideres, for at de kunne puste fritt, løfte hodet og legge en epoke bak seg, skriver Lindstad i et tosiders innlegg i Klassekampen.

Iraks mangeårige diktator ble hengt 30. desember i fjor, og den norske regjeringen understreket da at Norge er imot dødsstraff på prinsipielt grunnlag.

- Rettferdighet kan skje, det er meningsfullt å kjempe, og diktatorer kan føres til skafottet. Men den erkjennelse går livet videre, fortsetter Lindstad.

Og trekker paralleller til rettsoppgjøret i Norge etter andre verdenskrig.

- Andre kunne ha fulgt ham (blitt henrettet, journ. anm.). Men henrettelsen var riktig. Krigsforbrytelser må gjøres opp. Vi visste det i Norge også, etter vår egen krig, da forbryterne ble stilt mot peletongen, for avretting. Saddams død gir ikke Irak fred, Men det er en annen sak. Hans reise til den neste verden var en nødvendighet. Og så fortsetter krigen for fred.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere