*Nettavisen* Nyheter.

- Risset inn ofrenes initialer på kulene og la ut video av drapene

DRAPSMANNEN Vester Lee Flanagan postet video av drapene på Alison Parker (24) og Adam Ward (27), som han utførte mens de gjorde et intervju med Vicki Gardner under en direktesending på WDBJ7. Senere sendte han et selvmordsbrev til ABC og tok sitt eget liv. Foto: Facebook/Twitter/WDBJ7/Getty Images

Flere detaljer dukker opp rundt drapet på TV-teamet i USA.

27.08.15 10:46

NEW YORK (Nettavisen): Journalist Alison Parker (24) og kameramann Adam Ward (27) ble drept mens de var på jobb for TV-stasjonen WDBJ7 onsdag morgen klokken 06.45 lokal tid.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

De ble skutt mens de gjennomførte et intervju med Vicki Gardner, som også ble rammet av kulene og nå behandles på et sykehus i Virginia.

Seerne fikk se drapene under direktesendingen fra Bridgewater Plaza ved Smith Mountain Lake i Moneta.

Gjerningsmannen heter Vester Lee Flanagan, men var også kjent som Bryce Williams. Han jobbet for WDBJ7 tidligere.

Flanagan begikk selvmord noen timer senere, da han ble stoppet og konfrontert av politiet.

I mellomtiden rakk Flanagan både å poste drapet på Facebook og Twitter og å kontakte nyhetskanalen ABC. Drapsmannen filmet den grusomme ugjerningen med GoPro-kamera.

Både Facebook og Twitter har fjernet videoen nå, men dette rakk man ikke å gjøre før den ble vist til mange mennesker på sosiale medier. Den har i ettertid også vært tilgjengelig på YouTube, som opplyser at det jobbes med å fjerne alle videoer derfra også.

Både Alison Parker og Adam Ward etterlater seg kjærester som jobber for WDBJ7.


En mann som hevdet at han var Bryce Williams har ringt til ABC News de siste ukene med beskjed om at han ønsker å selge en historie. Han har ikke ønsket å opplyse hva historien handler om, forteller ABC News.

Nærmere to timer etter onsdagens dobbeltdrap mottok ABC en faks som inneholdt et slags manifest eller selvmordsbrev.
Halvannen time senere ringte Bryce til kanalen, og fortalte at han het Bryce Williams, men at hans juridiske navn var Vester Lee Flanagan. Han fortalte at han nettopp hadde drept to personer.

Williams fortalte at politiet var ute etter ham, at de var overalt, og avsluttet samtalen. ABC kontaktet umiddelbart politiet og fortalte om samtalen. Kanalen sendte også over faksen fra Flanagan.

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅSTEDET: Drapene på Parker og Ward skjedde her ved Bridgewater Plaza i Moneta. Foto: (Getty Images)


I meldingen til ABC forteller Flanagan at han skaffet seg en pistol to dager etter rasismedrapene i Charleston i juni.

- Det som fikk meg til å gjøre dette, var kirkeskytingen. Og kulene mine hadde initialene til ofrene risset inn i dem, opplyser drapsmannen i faksen.

Vester Lee Flanagan viser også til massemorderen Cho Seung-hui, som drepte 32 mennesker under massakren ved Virginia Tech i 2007, og kaller ham et forbilde fordi han drepte nesten dobbelt så mange som Eric Harris og Dylan Klebold, som sto bak Columbine High School-massakren.

Flanagan hevder også at han ble mobbet på arbeidsplassen fordi han var en homofil, svart mann. Dette har han også påstått på Twitter, der han skrev at Alison Parker kom med rasistiske meldinger til ham. Når det gjelder Adam Ward, påsto Flanagan at Ward hadde klaget ham inn til personalavdelingen etter en jobb de utførte sammen.

WDBJ7 ga Flanagan sparken fra jobben for to år siden.

Klikk på bildet for å forstørre.

ET ENORMT MEDIEOPPBUD var til stede da sheriff Bill Overton fra politiet i Franklin County holdt pressekonferanse ved 20-30-tiden onsdag kveld, norsk tid. Foto: (Getty Images)


Politiet har foreløpig ikke bekreftet at det faktisk var Flanagan selv som har postet videoen og disse meldingene på sosiale medier.

Sheriff Bill Overton fra Franklin County-politiet vil heller ikke uttale seg om drapsmannens motiv.

- Vi er ikke sikre på motivet. Vi leter etter det. Vi vet at han var en tidligere ansatt. Mange av dere har sett mailene og meldingene han har sendt ut. Det er tydelig at han var forstyrret over noe som hadde skjedd tidligere i livet hans. Vi undersøker dette, uttalte sheriff Overton onsdag kveld, norsk tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.