RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rwandiske soldater inne i Kongo

FN-observatører bekrefter onsdag at Rwanda har sendt soldater inn i Kongo.

Ifølge FN-observatørene har de telt rundt 100 rwandiske soldater øst i Kongo. Rwandas president Paul Kagame truet nylig med å sende soldater inn i Kongo på jakt etter rwandiske Hutu-rebeller i området.

Dagens bekreftelse fra FN på at soldatene allerede er på plass, er den første siden trusselen fra Kagame kom, melder AP.

Lederen for FN-styrken i Goma, den største byen øst i Kongo, sa onsdag at de rwandiske soldatene hadde trukket seg tilbake til grensen igjen etter å ha blitt oppdaget.

Rwandas president hevder den fem måneder gamle FN-ledede avvæpningsprosessen av hutu-opprørere ikke har ført til noe resultat, og at landet nå vil ta affære overfor de opptil 8000 opprørerne.

Ifølge FN er det ikke første gang rwandiske soldater er oppdaget inne i Kongo. Sist uke ble ni rwandiske soldater pågrepet av kongolesiske soldater i området.

Tirsdag hevdte Kongo at rwandiske soldater hadde angrepet landet og drept 19 sivile. Disse opplysningene granskes nå av FN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere