*Nettavisen* Nyheter.

- Sa aldri at Saddam sto bak 11. september

Foto: Kevin Lamarque (scanpix)

Bush-administrasjonen har aldri beskyldt Saddam Hussein for å ha stått bak terrorangrepene mot USA 11. september 2001, mener Condoleezza Rice.

17.09.03 08:12

Utspillet til den nasjonale sikkerhetsrådgiveren vekker oppsikt, fordi Bush-administrasjonen lenge har beskyldt den tidligere irakiske diktatoren for å ha hatt forbindelser til al-Qaida. Det antas at Osama bin Ladens terrornettverk sto bak terrorangrepene.

Demokratiske representanter beskylder på sin side regjeringen for å skape et falskt inntrykk blant amerikanere flest om at Saddam hadde en rolle i forbindelse med terrorangrepene for to år siden.

- Vi har aldri hevdet at Saddam Hussein verken beordret eller kontrollerte 11. septemberangrepene, sier Condoleezza Rice i et intervju med TV-kanalen ABC.

- Vi har sagt at dette er en person som støttet terrorister, som hjalp til med å trene dem, og som var en regional trussel vi ikke kunne tolerere, sier Rice.

En meningsmåling i avisen The Washington Post tidligere i september viste at 69 prosent av de spurte amerikanerne tror Saddam var personlig involvert i terrorangrepene i New York, Washington og Pennsylvania.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.