RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sa han var for pen til å dele celle

Sist oppdatert:

24-åringen prøvde først å stikke av da han ble stanset av politiet i Plettenberg, mistenkt for promillekjøring. Deretter nektet han å sette seg inni politibilen. Han nektet også å ta en blodprøve, fordi han mente at sprøyter på sørafrikanske sykehus kunne være hiv-infisert, melder den sørafrikanske avisen Sunday Times.

Redd hiv
Han prøvde også å stikke av fra politiet ved å krype ut av vinduet på toalettet på sykehuset der han skulle ta blodprøven. Han klarte å få et ben og en arm ut av vinduet, bare for å oppdage at en politimann stod rolig å ventet på ham på utsiden.

- Jeg var redd. Våre rådgivere i Norge har fortalt oss at en av fire her er hiv-positive, og at vi bør unngå sprøyter, blod og ubeskyttet sex, forteller nordmannen, som er blitt kjent her hjemme etter deltakelse i et realityshow på TV.

Særbehandling
Da han til slutt ble fengslet, krevde han særbehandling, fordi han var pen, skriver Sunday Times. Avisen skriver at nordmannen mente at mindre farlige kriminelle har større risiko for å bli voldtatt i arresten, og at politiet burde ta hensyn til utseendet hans før de buret ham inn med andre fanger.

- Det som skremte meg var at den fæle cella var minst 20 meter fra politistasjonen. Hvis jeg hadde skreket, ville aldri politiet ha hørt meg, blir 24-åringen sitert på i Sunday Times.

- Det var tre skumle menn i cella. En politimann sa til en av dem «vær snill med han her». Jeg tror han spøkte, men fangen smilte ikke, forteller nordmannen.

Politikaptein Eddie Cronje sier imidlertid at bare kjønn og ung alder gjør at en fange kan få en egen celle, «og definitivt ikke hvis du mener du er pen eller ikke pen. Det er bare latterlig», mener Cronje.

Krever dementi
Til VG sier 24-åringen at Sunday Times-artikkelen inneholder mange feil.

- Jeg ga intervjuet for å kritisere politiet. Nå har jeg bedt om et dementi. Det er hårreisende uttalelser, hinsides all fornuft, at jeg skal ha bedt politiet skille på utseende, sier han til avisen.

24-åringen har innrømmet at han delte en flaske rosévin med en kamerat før han ble arrestert, og har sagt seg skyldig i promillekjøring. Han har betalt en bot på 1000 sørafrikanske rand (940 kroner), ifølge Sunday Times. Selv hevder han at boten var på 500 rand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere