RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Så ikke boligproblemene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
USAs tidligere sentralbanksjef mener den nåværende gjør en glimrende jobb.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I et intervju med serien 60 Minutes, som opprinnelig skulle bli sendt på søndag, letter den tidligere sentralbanksjefen Alan Greenspan på sløret. Her sier han blant annet at var for sen til å se problemene som bygde seg opp rundt de amerikanske boliglånspraksisene, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg føler at han gjør en glimrende jobb, sier Greenspan om sin arvtaker Ben Bernanke.

Inflasjonsbekymringer
For tiden er det et stort press på Bernanke om at rentene må bli satt ned grunnet problemene i bolig- og kredittmarkedene. På spørsmål om Greenspan ville satt ned renten like raskt og dramatisk nå, som sentralbanken gjorde under hans ledelse i forbindelse med resesjonen i 2001, er han ikke like sikker.

- Jeg er ikke sikker på at det er sant. Vi hadde å gjøre med et miljø da hvor inflasjonen trakk seg tilbake. Vi kunne ha handlet uten frykten for å øke inflasjonspresset. Du kan ikke gjøre det lenger. Jeg er ikke sikker på at jeg ville ha gjort noe annerledes i dag, sier Greenspan.

«Maestro»
Mange mener Greenspan var tidenes beste sentralbanksjef i USA, og viser til at hans periode har vært preget av bra vekst og lav inflasjon. Greenspan var imidlertid ikke like god til å spå fremtiden.

Les mer her: Guru med grums i glasskula

Intervjuet med Greenspan er det første i en rekke opptredener, som mannen som trakk seg som sentralbanksjef i januar 2006, holder i forbindelse med slippet av hans nye bok «The Age of Turbulence».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere