*Nettavisen* Nyheter.

- Så terrormistenkte før eksplosjonen

Et vitne opplyser å ha sett tre unge menn i finlandshetter ved en varebil i nærheten av dødsstajonen rett før terrorangrepet. Politiet i Madrid har funnet bombeutløsere og koranvers i varebilen.

13.03.04 15:42

En mann spansk TV har presentert som et øyenvitne som ledet politiet til en mistenkelig varebil, sa fredag at han hadde sett tre mistenkelige menn ved en varebil. Vitnet meldte seg for politiet allerede torsdag.

Observasjonen skal ha blitt gjort rett ved dødsstasjonen Alcala de Henares øst for Madrid, bare kort tid før den voldsomme eksplosjonen som etterlot 200 lokaltogpassasjerer døde.

Det var forholdsvis mildt torsdag morgen, og det ikke navngitte vitnet fortalte TV-stasjonen TVE at han var overrasket over å se de tre mennene i vinterutstyr.

To av de mistenkelige unge mennene ble stående ved bilen, mens en tredje, høyere mann beveget seg med en ryggsekk mot den lokale togstasjonen, kunne vitnet fortelle.

Fant bombeutløsere
Politiet har lokalisert bilen mannen så, og funnet sju detonatorer og en lydkassett med koranvers, melder nyhetsbyrået AFP.

Innenriksminister Angel Acebes sa torsdag at varebilen hadde vært meldt stjålet. De arabiske versene ble beskrevet som ”vanlige”, og de skal ikke ha inneholdt noen trussel.

Funnet er et nytt element i etterforskningen av eksplosjonen, som i tillegg til å etterlate seg mange døde, også såret 1400 mennesker.

Spanske myndigheter har beskyldt den væpnede baskiske separatistgruppen ETA for terroraksjonen. Etter hvert har imidlertid stadig flere begynt å frykte at det kan være al-Qaida som står bak, og at terrorangrepet er et svar på Spanias rolle som USA-alliert i Irak-krigen.

Ifølge myndighetene i Madrid er fremdeles 289 av de 1482 skadede etter togeksplosjonen på sykehus. For 18 av dem er tilstanden kritisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.