RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP)

- Saddam har gitt opp håpet

Sist oppdatert:
På veggen i cella har Saddam Hussein bilde av sine to døde sønner - og av George W. Bush. - Han ser ingen i øynene og virker resignert, sier Paul Bremer etter sitt møte med Saddam på cella.

Bremer er USAs administrator i Irak, og kort tid etter pågripelsen, møtte han eksdiktatoren i en celle på Bagdads flyplass.

I et intervju med TV-kanalen CBS forteller han om hvordan han opplevde møtet.

- Han så ut som en fange, men han var ikke fastlenket og fikk gå fritt omkring. Han var kledd i tradisjonelle arabiske klær og så på meg som en mann som har mistet håpet, sier Bremer til programmet «60 minutes» på CBS, ifølge Aftonbladet.

På veggen i cellen henger en plakat med ansiktene til de 38 tidligere irakiske lederne som er drept eller pågrepet. Saddams to sønner er blant ansiktene. USAs president George W. Bush pryder også veggen.

Mowaffak Al-Rubaie i det irakiske styringsrådet kom sammen med Paul Bremer til cella, for formelt å identifisere eksdiktatoren.

Al-Rubaie klarte ikke å beherske seg da han gjenkjente Saddam Hussein.

- Må Gud forbanne deg for det du har gjort mot det irakiske folk, ropte han til Saddam.

Hussein satt med beina i kors og med hodet bøyd. Han skal ikke ha tatt til motmæle og vegret seg for å ha øyekontakt med Al-Rubaie og Paul Bremer.

- Man kunne se det i øynene hans. Han var trøtt, og under det kunne man se resignasjonen hans, forteller Bremer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere