RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Saddam har ikke innrømmet noe

Sist oppdatert:
Saddam Husseins advokat nekter for at eksdiktatoren skal ha innrømmet å ha stått bak drapet på 180.000 kurdere.

Advokat Khalil Dulaimi kom med utspillet etter at Iraks president Jalal Talabani tirsdag hevdet at Saddam hadde innrømmet å stå ansvarlig for drapet på 180.000 kurderne sent på 80-tallet, skriver Associated Press (AP).

- Presidenten har ikke innrømmet noe som helst, sier Dulaimi.

Han er bosatt i Bagdad og anser Hussein for fremdeles å være Iraks rettmessige president.

- Hvis det viser seg at en viss dommer har informert herr Talabani om etterforskningen av saken må denne dommeren trekke seg umiddelbart, heter det i en uttalelse Dulaimi har faxet til APs kontor i Amman.

Talabani sa i et TV-intervju at en dommer hadde fått Saddam til å innrømme en rekke henrettelser i løpet av sine 24 år ved makten. Talabani, som er kurder og lederen av det kurdiske partiet PUK, sa også at Saddam hadde forsøkt å ta livet av ham minst 20 ganger.

- Saddam Hussein er en krigsforbryter, og han fortjener å bli henrettet 20 ganger dagen for sine forbrytelser mot menneskeheten, sa Talabani i TV-innslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere