RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Saddam kan ha bløffet

(ATPN/TV 2)
Sist oppdatert:
Torsdag legger okkupasjonsstyrkenes våpeninspektører frem en rapport om masseødeleggelsesvåpen i Irak. Konklusjonen kan være at Saddam Hussein kanskje lot som om han hadde masseødeleggelsesvåpen.

Den amerikanske våpeneksperten David Kay legger torsdag frem en foreløpig rapport om jakten på masseødeleggelsesvåpen i Irak for den amerikanske kongressen.

Trolig kommer hovedkonklusjonen til å være at de amerikanske, britiske og australske inspektørene i den såkalte Iraq Survey Group ikke har funnet ulovlige våpen i Irak, melder NTB-AFP.

Et annet av punktene i rapporten skal være at Saddam Hussein kan ha blø ffet om at han hadde masseødeleggelsesvåpen for å hindre en USA-ledet invasjon. Det hevder anonyme kilder overfor avisa The Washington Post. Også Hans Blix, den tidligere sjefen for FNs våpeninspektører i Irak, har pekt på denne muligheten.

Jakten fortsetter

Bush ber kongressen om rundt 4,2 milliarder kroner til våpenjakten i Irak, skrev New York Times torsdag. Størrelsen på beløpet tyder på at jakten på Iraks angivelige masseødeleggelsesvåpen kommer til å fortsette, til tross for at det hittil ikke er funnet beviser for at landet hadde forbudte våpen da krigen brøt ut.

Til nå har arbeidet til Iraq Survey Group kostet omtrent 2,1 milliarder kroner.

Blair ber om tålmodighet

Kays presentasjoner, som blir holdt for etterretningskomiteene i Representantenes hus og i Senatet, vil gå for lukkede dører. De delene av rapporten som ikke er hemmeligstemplet kan bli offentliggjort.

Tony Blair mener Kays rapport ikke er det siste som kommer til å bli sagt om Saddam Husseins angivelige masseødeleggelsesvåpen.

–Jeg mener folk må vente og se. De har bare vært der i to må neder, sier Blair om Iraq Survey Group til det britiske TV-programmet GMTV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere