RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Saddam og Nord-Korea i rakettsamarbeid

Saddams sønner og generaler ville lage et rakettvåpen sammen med Nord-Korea.

Det skriver avisen New York Times mandag. To år før den amerikanske invasjonen hadde Saddam Husseins sønner og generaler lange samtaler med Nord-Korea for å utvikle et rakettsystem, ifølge avisen.

Avisen hevder å ha sin informasjon fra datafiler som internasjonale inspektører har funnet, og redegjørelser fra amerikanske tjenestemenn, skriver Reuters.

Forhandlingene mellom partene skal i stor grad ha blitt avholdt i Syria, med tillatelse fra den syriske regjeringen. Målet var å utviklet et rakettsystem som var kraftig nok til å ramme amerikanske allierte og baser i regionen.

Fikk ingenting
Ifølge datafilene skal ikke Saddam Hussein ha fått noe igjen fro 10 millioner dollar han betalte til Nord-Korea i forbindelse med prosjektet. Bare en måned før den amerikanske invasjonen i Irak skal irakiske tjenestemenn ha reist til Syria for å kreve 1,9 millioner dollar tilbakebetalt fra Nord-Korea, fordi den første leveransen uteble.

Nord-Korea forsøkte å vri seg unna med at den internasjonale situasjonen var «for het» til å foreta leveranser av rakettsystemer gjennom Syria, sier en anonym inspektør til New York Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere