RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Saddam risikerer dødsstraff

Foto: MIKE NELSON (EPA)
Sist oppdatert:
Dersom Saddam Hussein blir funnet skyldig i krigsforbrytelser, risikerer han å bli henrettet, mener krigsforbryterdomstolen i Irak.

Salem Chalabi er lederen for krigsforbryterdomstolen i Irak. Han sier til BBC at irakisk lov åpner for dødsstraff for drapsmenn, og at Saddam Hussein risikerer dødsstraff dersom han blir dømt.

Det avhenger imidlertid av at et midlertidig forbud mot dødsstraff som er innført av okkupasjonsmyndighetene blir fjernet.

Chalabi sier til BBCs frokost-TV at hundrevis av irakere har levert beviser mot den tidligere diktatoren. Men en rettssak kommer trolig ikke i gang før om over et år.

Ifølge Chalabi pågår det intense forhandlinger med okkupasjonsmyndighetene og de nye irakiske myndighetene om hva slags behandling Saddam Hussein skal få. Han håper at Saddam kan overføres til de nye irakiske myndighetenes varetekt relativt snart etter maktovertagelsen 30. juni, sammen med andre representanter for det tidligere Baath-regimet.

En eventuell dødsstraff for Saddam Hussein vil være veldig omstridt, ettersom flere av deltakerne i okkupasjonsmyndighetene, blant annet Storbritannia, er sterkt imot dødsstraff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere