RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Saddam-saken startet i hemmelighet

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Rettssaken mot Saddam Hussein startet i hemmelighet forrige lørdag, hevder den irakiske eksdiktatorens advokat.

- Jeg er redd mine klienter skal bli dømt og henrettet uten at jeg rekker å treffe dem, sier Bushra al-Khalil til svenske Expressen.

Rettssaken mot Saddam Hussein og hans nærmeste menn skal starte før det planlagte valget i januar, opplyste en irakisk regjeringstalsmann i Kuwait søndag.

- Det stemmer ikke. Rettssaken har allerede startet, sier Bushra al-Khalil. Den kvinnelige advokaten er utpekt som forsvarer for Saddam Hussein og tre av de øvrige tiltalte fra den tidligere irakiske ledelsen. Hun møtte Expressen på en kafé i Beirut mandag.

- I to dager har mine klienter avgitt forklaring i et av Saddam Husseins tidligere palasser. Det betyr at rettssaken har pågått i like mange dager, sier hun.

Bushra al-Khalil har imidlertid ikke fått treffe sine klienter. Hun har klaget til den irakiske domstolen, men har fått til svar at de siktede bare avhøres som vitner.

- Taktikken er sannsynligvis at opplysningene de kommer med skal brukes mot hverandre. Det er ulovlig å forhøre dem uten at vi advokater er tilstede, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere