*Nettavisen* Nyheter.

- Saddam sitter i torturfengsel

Foto: MIKE NELSON (EPA)

Saddam Hussein sitter i Al-Radwaniya-fengselet i Bagdad og har på seg samme drakt som fangene på Guantanamo, avslører arabisk avis.

07.01.04 13:28

Det er den London-baserte avisen Asharq Alawsat som avslører nye detaljer om Saddam Husseins liv i amerikansk fangenskap.

Ifølge avisen sitter Saddam fengslet i Al-Radwaniya-fengselet sydvest i Bagdad, som var en av de tøffeste torturleirene da Saddam hadde makten. Blant annet skal Saddams sønn Uday ha gitt hele det irakiske fotballandslaget pryl etter et tap i dette fengselet.

Det er en anonym kilde i den irakiske nasjonalkongressen som opplyser dette til Asharq Alawsat, ifølge Aftonbladet.

De amerikanske myndighetene har holdt hemmelig hvor Saddam sitter fanget, og vil ikke kommentere avisens opplysninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

12 timer i avhør

Asharq Alawsat skriver at Saddam gjennomgår avhør 12 timer hver dag, og at han kan bli vekket når som helst for å bli avhørt. Meningen skal være å slite ut den tidligere diktatoren, få ham ut av balanse og ødelegge moralen hans, slik at han kommer med verdifull informasjon om blant annet masseødeleggelsesvåpen.

Resten av døgnet sover den en gang så mektige diktatoren, eller vasker sin egen celle. Han har på seg samme type oransje fangedrakt som fangene på Guantanamo-basen på Cuba.

- Saddam Hussein får ingen service. Han skal kjenne at han er fange og ikke lenger president, sier kilden til avisen.

Fetter finner advokat
Saddam sier i avhørene at han fortsatt ser på seg selv som Iraks rettmessige leder, men han skal også ha gitt verdifull informasjon til amerikanerne.

Saddams fetter Ezzedin Al Majid forteller at han har fått i oppdrag å finne en advokat til den tidligere diktatoren før rettssaken mot ham begynner senere i år. Fetteren sier også at en av Saddams døtre har skrevet et brev til faren, som skulle formidles videre av Røde Kors, men det er usikkert om amerikanerne har gitt Saddam brevet, skriver Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag