Gå til sidens hovedinnhold

- Saddam var alltid julenisse

Saddam Husseins datter Rana (32) elsker fortsatt sin far. Hun forteller om lykkelige minner fra barndommen og Saddam Hussein som julenisse.

I et stort intervju med Sunday Times forteller Rana Hussein at hun alltid har støttet seg på faren når hun har hatt det vanskelige.

- Ethvert problem vi synes var alvorlig har alltid blitt mindre etter at vi pratet med ham, sier Rana i intervjuet.

I 1995 ble Ranas ektemann, Saddam Kamel, tatt av dage etter at han hadde tatt med seg Rana og flyktet til Jordan. Men Rana nekter å tro at faren hadde noe med drapet å gjøre.

Var nisse
Hun forteller at hun gikk rett til sin far og ba om unnskyldning så snart hun kom tilbake fra Jordan. Hun har fire barn sammen med sin avdøde ektemann, og en av sønnene er oppkalt etter sin morfar.

- Vet du at det måtte 600 soldater til for å fange min morfar Saddam, sier 12-åringen stolt under intervjuet, ifølge Expressen.

Rana minnes barndommen i Irak som god og forteller at de feiret jul, selv med sin muslimske tro. Saddam var alltid julenisse, forteller hun.

- Vi kjente ham alltid igjen med en gang, på grunn av kroppsbygningen og lengden, og selv om han prøvde å endre stemmen for å lure oss, visste jeg med en gang at det var han, sier Rana.

Mistet alt
Fram til 1998 spiste Saddam lunsj med familien hver dag. Etter det ble det bare en gang i uken, og senere ble det stadig lengre mellom hver gang familien møtte Saddam. Men på fødselsdager og i høytider kom alltid Saddam selv med presanger.

13. mars i år var siste kvelden familien var sammen med Saddam. I begynnelsen av april rullet amerikanerne inn i Bagdad.

- Jeg innså at det var over. På brøkdelen av et sekund mistet jeg alt jeg holdt av i mitt liv og mitt land, sier Rana.

Håpet på tabbe
Da hun fikk beskjeden forrige helg om at faren var arrestert av amerikanerne, håpet hun i det lengste på at det var feil.

- Jeg gråt og fortsatte å be om at det skulle avkreftes at det var ham, helt til de viste de vonde bildene på TV-skjermene, sier Rana.

Nå bor Rana i kongepalasset i Jordan og venter på å få høre om sin fars skjebne.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger