*Nettavisen* Nyheter.

- Saddams nummer to tatt

Foto: (AFP)

Izzat Ibrahim al-Duri, Saddam Husseins nestkommanderende, skal være drept eller tatt til fange av amerikanske soldater.

02.12.03 12:58

Ibrahim skal være tatt i en aksjon nær den nordirakiske byen Kirkuk.

- Det har vært en større aksjon mot et svært mistenkelig objekt i natt i Kirkuk, og det er meget mulig at Izzat Ibrahim er tatt til fange eller drept, sa Mowaffaq al-Rubiae, som er medlem av det USA-støttede styringsrådet i Irak.

Den amerikanske hæren har ikke kommet med noen bekreftelse, men al-Ribiae sier at han har snakket med amerikanerne.

USA har tidligere hevdet at Ibrahim var direkte involvert i angrep mot amerikanske soldater, og har satt en belønning på 10 millioner dollar på hodet hans. Hans kone og datter skal være anholdt i byen Samarra.

Ibrahim er den mest ettersøkte mannen i Irak, bortsett fra Saddam selv. Han er nummer seks på USAs liste over de 55 mest ettersøkte, men de fire foran ham på listen er enten arrestert eller drept.

Leder motstandsstyrkene?
De amerikanske styrkene innledet tidlig tirsdag en omfattende aksjon i Kirkuk-området for å finne Duri, som mistenkes for å lede motstanden mot okkupasjonsstyrkene.

- Dette er den største aksjonen hittil i dette området, sa en lokal tjenestemann i Kirkuk, som er Iraks oljehovedstad. Han sa at amerikanerne hadde fått etterretningsmateriale som tydet på at Duri og andre fra det styrtede regimet befant seg i området.

Operasjonen fokuserte på landsbyen Hawijah, 45 kilometer vest for Kirkuk, og Rashad, 60 kilometer mot sør, skriver NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.