RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Saken er henlagt, hun er død

Foto: AP (AP)
Sist oppdatert:
Politiet ignorerer nye tips og forsøker å avslutte Maddie-saken.

Flere vitner har nylig oppsøkt det portugisiske politiet og forsøkt å gi nye tips om potensielle observasjoner av den forsvunne Madeleine McCann.

Men da får de som svar at «saken er henlagt og Madeleine er død,» melder Sky News.

Ifølge nyhetskanalen skal fire personer nylig ha gitt nye tips som ikke har blitt fulgt opp av etterforskerne i Algarve.

Enorm mediedekning
Det er blitt gjort utallige såkalte vitneobservasjoner av den forsvunne jenta de siste to årene, og saken har fått mer mediedekning enn noen annen forsvinningssak. Likevel har ikke dette ført til noen konkrete spor i saken.

Portugisiske politimyndigheter henla forsvinningssaken i fjor sommer og sa de kun ville gjenoppta saken dersom det kom fram oppsiktsvekkende spor.

Samtidig jobber foreldrene Kate og Gerry McCann på spreng med å løse forsvinningsgåten. De har hyret privatetterforskere som følger opp et nytt spor i saken.

Pedofilidømt mann i søkelyset
Privatetterforskerne er interessert i å komme i kontakt med en pedofilidømt mann som skal ha vært i Algarve-området da Madeleine forsvant sporløst 3. mai 2007.

Men så langt har Raymond Hewlett (64) nektet å snakke med etterforskerne.

- Det er helt klart at Raymond Hewlett vet at etterforskerne ønsker å snakke med ham, sier McCann-familiens talsmann Clarence Mitchell til Sky News.

64-åringen blir behandlet for kreft på et sykehus i Tyskland. Han er tidligere straffedømt i Storbritannia for overgrep mot barn.

Les også: Vil DNA-teste Madeleine-mistenkt
Les også: Kjente godt til feriestedet

Madeleine fylte fire år kort tid etter at hun forsvant. Hun er seks år gammel dersom hun fortsatt er i live.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere