*Nettavisen* Nyheter.

- Sara har mer håp nå

Foto: (Scanpix)

Drapstiltalte Sara Svenssons (27) far orket ikke være til stede da datteren startet sin forklaring onsdag, men han er sikker på at hun har det bedre nå som hun får snakke ut. Hør uredigerte opptak fra forklaringen her.

20.05.04 19:17

- I begynnelsen var det svart. Da hadde hun liksom sagt adjø til livet. Nå har hun mer håp, sier faren (69) til avisen Nya Dagen.

Da Svensson, som var barnepike for pastor Helge Fossmo og kona, startet sin forklaring i Uppsala tingrett i går, orket ikke faren være til stede. Fossmo er tiltalt for drapet på kona Alexandra og sin tidligere kone. Den 27 år gamle kvinnen var den som skjøt Alexandra Fossmo og naboen Daniel Linde. Hun har erkjent drap og drapsforsøk og vil høyst sannsynlig bli dømt for dette.

- Mange venner
I stedet hadde Svensson fire venner med seg i retten. Og da dagen var over, takket hun vennene for støtten.

- Det er jo forferdelig alt sammen, men samtidig er det utrolig at vi har så mange venner, min datter og jeg. Mange tenker på oss, lider med oss og ber for oss, sier Saras far til Nya Dagen.

Han snakker med datteren på telefon med jevne mellomrom.

- Hils pappa
Vennene kommer også til å være på plass når saken fortsetter mandag.

- Da blir jeg glad. Hvordan er det med pappa, hvor er han, spurte Svensson onsdag.

- Det er bra, han tenker på deg, svarte vennene.

- Hils pappa fra meg, sa Svensson da hun ble ført ut av retten i går.

Fortsetter mandag
Først mandag vil Sara Svensson fortelle om de grufulle minuttene i den lille, svenske bygda Knutby 10. januar i år, der hun skjøt og drepte Alexandra Fossmo, og skadet Daniel Linde.

Uppsala tingsrett avsluttet tidligere enn beregnet onsdag fordi Svensson ikke hadde sovet om natten. Den spede, unge kvinnen forklare seg likevel oppsiktsvekkende klart og svarte velformulert gjennom flere timers utspørring.

Hør utdrag fra forklaringen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.