RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Satt USA i fare

To av de amerikanskee demokratenes presidentkandidater krever forsvarsminister Donald Rumsfelds avgang.

Howard Dean og John Kerry, begge med ønske om å bli demokratenes presidentkandidat neste år, krever forsvarsminister Donald Rumsfelds avgang.

Ifølge NTB viser Dean til at han mener Rumsfeld representerer "et mønster av bedrag", og viser til forsvarsministerens rekker av uttalelser om Irak. I tillegg påpeker Dean Rumsfelds manglende evne til å forutse følgene av og planlegge tiden etter invasjonen i mars i år.

Varsler underskriftskampanje

Den tidligere guvernøren fra Vermont mener også at viseforsvarsminister Paul Wolfowitz bør slå følge med Rumsfeld, og varsler en nasjonal underskriftskampanje til støtte for sitt krav.

Dean anklager videre Bush-administrasjonen for "en lang rekke problematiske uttalelser" om Irak, og viser blant annet til påstandene om Saddam Husseins angivelige masseødeleggelsesvåpen og bånd til al-Qaida.

- Vi trenger ikke å vente til neste valg med å holde de viktigste arkitektene bak denne katastrofen ansvarlige for sin grove skjødesløshet. Tiden er inne for presidenten til å sparke dem, mener Howard Dean.

- I fare

Hans kollega John Kerry gikk torsdag ut med et tilsvarende krav, og anklaget blant annet Rumsfeld for å ha "satt USA i fare" med sin "arrogante og upassende" Irak-operasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere