RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Se bort fra følelsene

Sist oppdatert:
Juryen i Soham-rettssaken trekker seg fredag tilbake for å overveie dommen mot Ian Huntley. – Dere må se bort fra følelsene deres, sa dommer Justice Moses til juryen.

Ian Hutnley står tiltalt for å ha drept de to tiåringene Holly Wells og Jessica Chapman i august i fjor. Få drapssaker har opprørt den britiske befolkningen i så stor grad i nyere tid, og hatet mot den tiltalte har vist seg tydelig, blant annet gjennom steinkasting mot politibiler som fraktet ham.

- Se bort fra følelsene
Nå må juryen, som har fulgt saken i seks uker i Londons ærverdige rettslokale Old Baily, se bort fra sine følelser og dømme Huntley kun ut fra de tekniske bevisene.

- Dere kan bare finne Ian Huntley skyldig i drap dersom han hadde til hensikt å drepe jentene. Dommen dere må gjøre må dere gjøre på basis av bevisene, upåvirket av de følelsene en slik sak som dette nødvendigvis vekker, sa dommer Justice Moses i sin oppsummering, ifølge Sky News.

Dommeren sa til de fem mennene og de sju kvinnene i juryen at bare de nå er dommere over sakens fakta.

- Dere avgjør hvor sannheten ligger. Intet mer og intet mindre er ventet av dere, sa Moses.

Ulykke?
29 år gamle Huntley har innrømmet at de to jentene døde i hans hjem og at han var den eneste som var til stede. Han hevder imidlertid at det var en ulykke.

Holly falt ved et uhell ned i badekaret hans som var fylt av vann og druknet, hevder Huntley, mens Jessica ble kvalt da han forsøkte å dempe skrikene hennes.

Dersom juryen tror på Huntleys versjon, vil han måtte finnes skyldig i uaktsomt drap på Jessica, men ikke overlagt drap på noen av jentene.

Juryen vil trekke seg tilbake så snart dommer Moses er ferdig med sin oppsummering fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere