RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Seieren er nær

I et fersk lydbåndopptak med det som angivelig er den terrormistenkte Abu Musab al-Zarqawi, oppildner opprørslederen sine tilhengere i Falluja og sier seieren er nær.

Opptaket dukket opp på et nettsted kjent som meningsformidler for militante muslimer fredag, melder nyhetsbyrået AP.

Mannsstemmen på lydopptaket identifiserer seg som den jordanske islamisen Abu Musab al-Zarqawi.

- Jeg hilser deg, min nasjon, mens dine sønners blod blir spilt i Irak, og spesielt i Falluja, mens tilbederne av korset og hvem som måtte ha sluttet seg til dem, avanserer, lyder stemmen.

Mannen refererer til opprørerne som kjemper i Falluja som helter av islam, og ber dem om å holde ut.

- Pris deres hellige krig, pris deres nasjon, pris deres religion. Ha en times tålmodighet, så vil dere se resultatene, sier han.

- Fryd deg, min nasjon. Det er ingen tvil om at Guds seier er i horisonten, fortsetter mannen. Han oppfordrer også amerikanerne til å vise «sannheten om hva som skjer på slagmarken».

Det er ikke bekreftet om opptaket er ekte, men stemmen er lik den som på tidligere lydopptak har blitt tilskrevet al-Zarqawi. Uttalelsen var full av vers fra Koranen og poesi, noe som er typisk for opptak lenket til opprørslederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere