*Nettavisen* Nyheter.

- Seksåring hadde «sexklubb»

«Klubblederen» blottet utstyret sitt til de andre skolebarna.

(iOslo.no) Australske myndigheter har den siste tiden undersøkt tipsene om at en seks år gammel skolegutt skal ha hatt en «sexklubb» på en forstadsbarneskole. Det ble hevdet at klubben involverte seks førsteklassinger, skriver The Age.

En mor forteller at sønnen hennes, som også er seks år, ble bedt om å utføre en seksualakt, og at «klubblederen» blottet utstyret sitt til skolebarna.

- Ikke sexklubb
Etterforskningen har vist at seksåringen utsatte de andre elevene for samtaler med seksuelt innhold, i tillegg til at han foreslo seksuelle aktiviteter. Likevel benekter myndighetene at det skal ha vært snakk om en sexklubb.

Både overgriperen og ofrene har nå mottatt rådgivning eller tilbud om rådgivning etter hendelsene.

Moren til en av ofrene får ikke anmeldt saken, fordi australsk lov sier at barn under ti år ikke kan straffeforfølges for seksuell trakassering.

- Ofrene burde ha de samme rettighetene som andre ofre av seksuell kriminalitet, selv om overgriperen er under ti år, sier hun.

Ønsker ny lov
Saken skal ha vakt voldsom oppsikt i Australia. I tillegg legger saken press på den australske regjeringen, som bare for et par måneder siden har kommet med nye prosedyrer for hvordan foreldre og skolen skal håndtere seksuell trakassering mellom elever.

Flere krefter i Australia er kritiske til at loven ikke dekker overgrep fra barn under ti år. Noen mener imidlertid man må være forsiktige med å endre for mye.

- Seksåringer er for unge til å se ting med andres øyne. Vi må være forsiktige med å se dette fra et voksent ståsted, fordi dette har alt å gjøre med konteksten, sier psykolog John Cheetham.

Han mener seksåringer ikke har utviklet en sans for rett og galt.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.