RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ashraf Al-Khadra

- Selskapene bestemmer selv

Sist oppdatert:
- Norske olje- og gasselskaper er alltid velkommen i Iran, sier Irans utenriksminister.

Tirsdag morgen møtte Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki, olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

- Møtet med våre norske venner var bra. Jeg hadde et fornuftig møte med olje- og energiministeren. Vi diskuterte samarbeidet mellom de to landene. Vi venter mer samarbeid med Norge, og norske selskaper er alltid velkomne i Iran, akkurat som andre selskaper fra Latin-Amerika og Asia, sier Mottaki i en kommentar til Nettavisen rett etter møtet med Odd Roger Enoksen.

- Iran er fornøyd med samarbeide med Norge i olje og gass-spørsmål, sier Mottaki til Nettavisen.

I iransk media
I et entervju med den iranske avisen, Al-vefagh sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen at selskapene selv må vurderere på et kommersielt grunnlag hvilke markeder og land de vil engasjere seg i. Dette gjelder også for de selskapene der staten har eierandeler, som f.eks Statoil og Hydro. Selskapenes drift er uavhengig av staten, sier Enoksen til Al-vefagh.

Enoksen understreker at den norske regjeringen er positiv til at norske selskapene har vært i aktivitet i Iran i flere år.

- I flere år var Iran et av markedene som norsk leverandørindustri anså som et hovedmarked. Iran har et stort potensiale og kan fortsatt være et meget lovende marked for norsk industri. Iran har en lang historie, også som olje- og gassnasjon. Iran har en ressursbase som er blant verdens største, og kan spille en betydelig og positiv rolle i fremtiden, sier Enoksen til avisen.

Den iranske utenriksministeren

Basert på den erfaring og den kompetanse norske selskaper har opparbeidet seg fra norsk sokkel, kan selskapene bidra positivt til utviklingen av andre lands petroleumssektorer. Enoksen sier også at Norge som energiprodusent er opptatt av en god dialog med produsentene så vel som konsumentene av energi. Derfor er Norge positiv til å delta i møter med de andre gasseksporterende landene, men Norge ønsker ikke å inngå i mer forpliktende samarbeid, sier Enoksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere