- Shiaene er forrædere

Foto: AP/Scanpix

Osama bin Laden oppfordrer i et nytt opptak sunniene i Irak til å slå tilbake mot shiaene og regjeringen.

02.07.06 08:35

Osama bin Laden kaller Iraks shiamuslimer for forrædere og USAs agenter og ber sunniene slå tilbake mot dem.

Under Saddam Husseins regime var det landets sunnier som holdt makten, men dette endret seg etter USAs invasjon. Al-Qaida har hittil ikke tatt til orde for interne oppgjør mellom de to gruppene, men ser nå ut til å ha snudd, melder CNN.

- Korsfarere og frafalne

I det 19 minutter lange opptaket, det andre som er offentliggjort denne uken, sier Al-Qaida-lederen at sunniene er i ferd med å bli tilintetgjort i Irak. Den eneste måten de kan oppnå frihet, er ved å holde fast ved den hellige krigføringen og tvinge okkupasjonsmakten ut av Irak.

- Vår muslimske befolkning i Irak trenger å lære at ingen våpenhvile må aksepteres med korsfarerne og de frafalne, sier bin Laden.

- Ikke la dere narre

- Det må ikke være noen halvveis løsninger, og det finnes ingen annen løsning for dem enn å slåss og holde fast ved den hellige krigen. Ikke la dere narre med på invitasjonene om å bli med i politiske partier og delta i den såkalte politiske prosessen, sier bin Laden.

Lydopptaket spilles også denne gangen over et stillbilde av bin Laden. Autensiteten er foreløpig ikke bekreftet, men det var varslet en ny beskjed på forhånd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag