RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- «Sibirsk Mowgli» bodde 16 år i villmarken

Foto: Påtalemyndigheten i Belokurikha
Sist oppdatert:
- Han har ingen utdannelse og ingen sosiale antenner, sier lokal aktor.

Myndighetene i Sibir har denne uken funnet en ung mann (20) som skal ha bodd i villmarken de siste 16 årene. Han skal ha vært helt isolert fra omverden.

20-åringen har i russisk media fått tilnavnet «Sibirsk Mowgli», oppkalt etter hovedkarakteren i Disney-klassikeren «Jungelboken».

20-åringen, som angivelig heter Odzhan (stor sjel), ble funnet av en kvinne i landsbyen Belokurikha i den russiske Altai-regionen.

Mannen har fortalt den lokale påtalemyndigheten at han ble født i 1993, og at han har bodd i villmarken sammen med sine foreldre siden 1997, da foreldrene besluttet «å forlate samfunnet», melder nyhetsbyrået AFP.

Ifølge lokale medier skal mannen ha hatt en noe treig, men likevel klar tale. Han har uttalt følgende til avisen The Siberian Times:

- Jeg lever godt, takk. Vi lever godt. Dette er realiteten vår, at vi bor her, og det er en ganske god realitet, sier han i en kommentar til avisen.

- Jeg er lykkelig her
Han har heller ingen planer om å flytte vekk fra hjemmet i skogen, som visstnok er en trehytte.

- Om jeg vil flytte nærmere byen? For at det skal skje, må vi ha et mer kulturelt samfunn, og selvfølgelig må det endres på måten byer lukter og forurensningen, sier han.

- Jeg er lykkelig her, legger han til.

Det var landsbybeboere som varslet påtalemyndigheten om «skogsgutten», som han også blir kalt i russisk presse.

- Han har ingen utdannelse, ingen sosiale antenner og ingen aning om verden utenfor skogen, sier den lokale aktoren Roman Fomin til Russia Today.

- Han fortalte meg at han aldri har vært på et sykehus, og han aner ikke hva ordet «vaksinasjon» betyr, sier aktoren.

Skal få en identitet
Av frykt for at 20-åringen ikke skal overleve nok en kald vinter i den sibirske villmarken, har påtalemyndigheten startet en prosess med å skaffe nødvendige identitetspapirer til den unge mannen, slik at han kan motta statlig stønad.

- Vi ønsker å få verifisert fødselsdatoen, slik at vi kan utstede en fødselsattest, sier aktoren.

- Men jeg er ikke sikker på at han trenger all denne oppmerksomheten. Han ser ut til å være normal og frisk. Han snakket litt sakte fordi han ikke kommuniserer så ofte med folk, sier aktoren.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere