- Silvio betalte 900.000 til «luksushore»

Foto: Scanpix (fotomontasje)

Berlusconi skal ha fortsatt med utbetalingene til sine kvinnelige bekjentskap, selv etter prostitusjonsskandalen.

23.01.11 21:31

I forrige uke ble det kjent at statsadvokaten i Milano opprettet en etterforskning av Italias statsminister Silvio Berlusconi.

Berlusconi er anklaget for å ha betalt penger i bytte mot sex med en 17 år gammel prostituert - magedanseren Karima El Mahroug (nå 18).

I Italia er den seksuelle lavalderen 14 år, men det er en forbrytelse å betale personer under 18 år for seksuelle tjenester.

Risikerer tre år i fengsel
Berlusconi risikerer tre års fengselsstraff dersom han blir funnet skyldig. I tillegg risikerer han en forvaringsstraff for misbruk av sitt embete til å skjule sine ulovlige aktiviteter.

Nå kommer det fram at Berlusconi skal ha fortsatt med betalinger til modellen «Miss Sorcinelli», til tross for at prostitusjonssaken hadde eksplodert i media. På mandag 17. januar, bare fire dager etter at etterforskningen ble kjent, skal Berlusconi ha betalt Sorcinelli 10.000 euro, som tilsvarer 80.000 kroner, skriver The Telegraph.

«Veldig interessante bilder»
Politiet har også gjort funn av noen «veldig interessante bilder» fra fester som ble holdt av Berlusconi. Bildene ble funnet under raid i leiligheter i Milano der Berlusconi angivelig skal ha huset sitt «harem».

En av Berlusconis favoritter ser ut til å være «Miss Sorcinelli», en modell fra Sardinia. Bankutskriftene viser at hun har mottatt 115.000 euro (908.500 kroner) fra en konto som er tilknyttet Berlusconi. Utbetalingene skal ha skjedd i tidsperioden 11. januar 2010 til 17. januar 2011.

Denne summen utgjør fire ganger så mye som en vanlig skolelærer tjener i løpet av ett år, ifølge avisen The Daily Fact.

- Deltatt på sexfester
De siste dagene har italienske aviser vært fylt med utskrifter fra telefonsamtaler mellom 20 kvinner som angivelig skal ha deltatt på Berlusconis sexfester.

Berlusconi mener han er utsatt for et komplott som er regissert av den politiske venstresiden, påtalemyndigheten og media.

- Siden begynnelsen av 2010 har alle gjestene som har besøkt meg i Arcore (Milano) vært utsatt for kontinuerlig telefonavlytting. Er det normalt i et demokrati at statsministeren kan bli utsatt for denne typen overvåking og spionering? sa statsministeren i en uttalelse lørdag.

Les også: Hun kan avgjøre Silvios skjebne

Mediemogul og statsminister Silvio Berlusconi har så langt klart å slippe unna fengselsstraff for en rekke korrupsjonsanklager de siste årene. Han har flittig brukt sitt medieimperium til å undergrave alle anklager rettet mot ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag