*Nettavisen* Nyheter.

- Sjåføren sa Strauss-Kahn så urolig og stresset ut

Foto: JEWEL SAMAD (Afp)

Norsk forretningsmann hadde samme sjåfør som kjørte Dominique Strauss-Kahn til flyplassen.

16.05.11 12:31

Toppsjefen i det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn (62) ble lørdag tatt av sivilkledt politi på Kennedy-flyplassen i New York like flyet han satt på skulle ta av. Søndag satt han i varetekt i et spesialfengsel på Manhattan, der han sa seg villig til å underkaste seg undersøkelser og avgi DNA-prøver.

Han er anklaget for å ha forgrepet seg på en stuepike på suiten sin på hotellet Sofitel på Manhattan. Selv benekter han å ha gjort noe galt og sier han vil forsvare seg med all kraft, sier Strauss-Kahns advokat, Benjamin Brafman, ifølge Guardian.co.uk.

Midt på dagen lørdag skal den 32 år gamle stupiken ha gått inn på Strauss-Kahns suite.

Skal ha blitt tvunget til oralsex
Hun skal ha trodd at det ikke var gjester på rommet. Strauss-Kahn skal da ha kommet naken ut av dusjen. Hun skal ha unnskyldt seg og ville gå igjen, mens Strauss-Kahn skal ha løpt etter henne, tatt tak i henne og stengt døren. Han skal så ha dratt henne mot soverommet og forsøkt å forgripe seg på henne der. Han skal så ha dratt henne inn på badet og tvunget henne til å utføre oralsex på ham. Ifølge politiet klarte kvinnen til slutt å flykte og varslet kolleger som ringte politiet, skriver The New York Times.

Rommet til Kahn bar preg av at det ble forlatt raskt og politiet fant blant annet Kahns mobiltelefon der.

- Hadde det fryktelig travelt
Morten Meier (36), en norsk gjest ved hotellet, hadde samme sjåfør som kjørte Strauss-Kahn til flyplassen lørdag.

- Han sa Strauss-Kahn hadde det fryktelig travelt og at han ønsket å dra så raskt som mulig, sier Meier om det sjåføren fortalte til New York Times.

Ifølge sjåføren så Strauss-Kahn urolig og stresset ut, ifølge Meier.

Flyet til Strauss-Kahn skal kun ha vært 10 minutter unna avgang, da han ble pågrepet.

Håper å finne DNA-spor
Politiet i New York tok hånd om Strauss-Kahn og politiets talsmann sa lørdag kveld at han ble arrestert for seksuelt overgrep, forsøk på voldtekt og frihetsberøvelse. Blir han dømt for seksualforbrytelser risikerer han en fengelsstraff på 15 til 20 år, mens frihetsberøvelse har en strafferamme på tre til fem år.

Politiet har nå begynt å samle bevis i saken. De håper de kan finne DNA-spor under fingerneglene eller på kroppen til den mistenkte. Strauss-Kahn har samtykket til undersøkelsene.

Presidentkandidat
Strauss-Kahn er medlem av det franske sosialistpartiet (PS) og var finansminister under Lionel Jospin fra 1997 til 1999. I 2007 forsøkte han å bli partiets presidentkandidat, men ble slått av Ségolène Royal. Det var ventet at han ville erklære sitt kandidatur igjen til sommeren.

Jobben han har gjort de siste tre årene for det internasjonale pengefondet blir av mange sett på som god siden han har ledet fondet gjennom en verdensomspennende økonomisk krise.

Måtte beklage etter sidesprang
Kahn var også i 2008 innblandet i en sexskandale da han skal ha innledet en affære til en IMF-ansatt, Piroska Nagy, en økonom fra Ungarn.

Han kom med en offentlig unnskyldning overfor den ansatte, IMF og sin kone og barn der han sa han hadde utvist dårlig dømmekraft. Anklagene om at han skulle ha misbrukt sin stilling ble frafalt.

En lokal leder i det franske sosialistpartiet hevder Strauss-Kahn angrep hans datter i 2002.

Kvinnen, Tristane Banon, var 20 år og skrev en bok da hun kontaktet Strauss-Kahn for et intervju.

Her skal hun ha blitt angrepet av Strauss-Kahn og måtte kjempe seg fri, skriver The Guardian.

Banon kontaktet advokat, men anmeldte ikke forholdet. Tristiane Banon hadde Strauss-Kahns andre kone som gudmor, og moren, Anne Mansouret, skal den gangen ha frarådet henne fra å gå videre med saken. Søndag uttalte hun til journalister at hun angret på det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.