RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sjelesorg i dobbeltsenga

Sist oppdatert:
- I dette svenske sektmiljøet har det i flere år foregått sjelesorg i dobbeltsenga, sier kjendispredikant Runar Søgaard, som selv er pinsevenn og har nære venner i Knutby-sekten.

Runar Søgaard deltok torsdag kveld via satelitt i Tabloid på TV 2. Søgaard er frontfigur i den svenske pinsebevegelsen og har inngående kjennskap til Knutby-sekten, der en mann og en kvinne nå er fengslet, siktet for medvirkning til og planlegging av drap .

Han er ikke overrasket over at drapene kunne skje i den sterkt religiøse, lille bygda.

- Jeg vet at en del mennesker har reagert kraftig på de metoder som denne gruppen har brukt. I flere år har de hatt sjelesorg i soverom, i dobbeltsengene, sier Runar Søgaard til TV 2.

- Det er helt syke tendenser og handlinger som overhode ikke stemmer overens med vanlig kristen virksomhet, understreker han.

Carolas norskfødte eks-mann er den karismatiske pinsebevegelsens mest profilerte ansikt i Skandinavia.

Han bestrider at sekten står for en kvinneundertrykkende ideologi, slik det har kommet fram at Knutby-sekten gjorde.

I Uppsala-bygda ble kvinnene hjernevasket med at de «ikke skulle ligge som pinner i senga», men være «tilgjengelige for mannen når det behaget ham». Kvinnene i meningheten lærer at de skal være underdanige og lydige.

- Dette er helt sykt, ifølge min mening, sier Søgaard til TV 2.

- Satan og Djevelen
Barbro Sandgren var i mange år medlem av Philadelphia-menigheten i Knutby. For noen år siden trakk hun seg ut av sekten.

- Det var ingenting igjen av nåden i vår menighet. Alt ble så hardt. Plutselig begynte man å snakke så mye om Djevelen og Satan, forteller hun til TV 2.

  • Kjenner du til lukkede sekter i Norge der overgrep skal ha skjedd? TV 2 Nettavisen er interessert i din historie. Send oss en mail

- Også mulig i Norge
Det finnes i dag 280 pinsemenigheter her til lands. Mange av dem eksisterer i lukkede lokalsamfunn, noe som kan føre til lukkede miljøer og maktmisbruk.

- Hvis det oppstår lukkede miljøer, kanskje kjærlighetsforhold som oppstår, så kan det bli sjalusidrama og sånn. Og det tror jeg faktisk kan skje i alle miljøer, selv om det er veldig imot den ideologien som en kristen menighet står for, sier lederen for Pinsebevegelsen i Norge, Gunnar Jeppestøl, til TV 2.

Han ønsker nå at de enkelte menighetene kontrollerer hverandre mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere