RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sju måneder uten mat

Sist oppdatert:
Mystikk eller ren svindel? Buddhister valfarter til Nepal for å se Bomjon (15) som skal ha klart seg uten mat og drikke i over sju måneder.

Foreløpig har 15 år gamle Ram Bahadur Bomjon meditert uten føde i over sju måneder. Målet er å oppnå opplysning, slik Buddha skal ha gjort det. Derfor skal han klare seg uten mat og vann i seks år.

-Uten føde i seks år
I løpet av de sju månedene er 15-åringen blitt et yndet mål for pilegrimer, som valfarter til Bara i Nepal for å se 15-åringen meditere.

Besøkende pilgrimer skal ha meldt om lys fra ungdommens panne. Angivelig skal det se ut som om det skinner fra en lykt på huden hans.

Pengemaskin?
- I det store og det hele, er dette det eneste samtaleemnet, forteller den lokale journalisten Upendra Lamichami til The Daily Telegraph.

Muligheten for at det kan være Mammon, og ikke indro ro eller opplysning 15-åringen dyrker, er blant diskusjonstemaene.

Lokale myndigheter mistenker Bomjon for å bruke buddhistmyten til å skaffe seg en sikker inntekt - og kanskje fremtid.

Pilgrimer må dessuten betale fem rupees for bilder av 15-åringen, og bilder florerer det av i området. Da lokale leger skulle foreta en undersøkelse, skal de ha blitt beordret til å holde seg på knappe fem meters avstand. Naturlig nok var alt de kunne konstatere at han var i live.

Ifølge Reuters tror kritiske røster fra myndighetshold at Bonjom får i seg mat og drikke når hans lille meditasjonskrypinn er «stengt», altså nattestid. Men selv om fenomenet blir gransket, skal det ennå ikke være funnet bevis for at 15-åringen tar til seg føde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere