RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skader for 300 millioner

Sist oppdatert:
Flyplass-brannen i Istanbul onsdag kan koste 300 millioner kroner.

Den voldsomme brannen forvandlet deler av flyplassen til en haug med vrakrester, og regningen kan komme opp i flere hundre millioner euro, fastslår en tyrkisk avis torsdag.

Totalødelagt
Kraftige flammer kombinert med sort røyk totalødela en frakt-bygning, som i fjor tok i mot rundt 600.000 tonn med frakt.

Politiet har nå økt sikkerheten på Ataturk internasjonale flyplass, samtidig som myndighetene har begynt å vurdere skadene og undersøke hva som utløste brannen.

Avisen Zaman skriver at kostandene etter brannen kan bli rundt 300 millioner kroner.

En militant kurdisk gruppe har tatt på seg skylden for brannen, men Istanbuls ordfører Kadir Topbas hevder at flyplassen er et sikkert område og at den militante gruppen trolig ikke står bak.

Flammehavet truet i en periode passasjer-terminalen, som årlig brukes av 20 millioner mennesker, hovedsakelig turister på vei til solfylte feriesteder.

Ingen drept
Kun tre mennesker fikk røykskader under brannen og ingen ble drept.

Røyken kunne sees ti kilometer unna flyplassen, og førte blant annet til at en av rullebanene ble stengt. Torsdag går all flytrafikk som normalt, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere