RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal slaktes på TV

Sist oppdatert:
En militant palestinsk gruppe truer med å «slakte» en kidnappet jødisk nybygger og videofilme henrettelsen.

FØLG MED: Få Nettavisen på mobil i sommer

Gruppa sier de vil gjennomføre henrettelsen med mindre Israel stanser sitt angrep på Gazastripen.

Billedserie nederst i artikkelen

Folkets motstandskomiteer, som hevder de har kidnappet nybyggeren og var med på kidnappingen av en korporal i den israelske hæren, sier i en uttalelse er at «vi er i ferd med å slippe opp for tålmodighet».

En talsmann for gruppen, kun kjent som Abu Abir, uttalte til al-Jazeera fjernsyn tidlig onsdag at nybyggeren ville bli «slaktet foran TV-kameraer» dersom aksjonen ikke stanser.

Gruppen sa at nybyggerens navn er Eliahu Pinchas Asheri. Mannens fulle navn har ikke tidligere blitt offentliggjort i mediene. Gruppas kjennskap til navnet gjør at israelske myndigheter tror de faktisk holder nybyggeren fanget, melder israelsk radio ifølge AP.

Israelske soldater inntok de sørlige delene av Gaza natt til onsdag. Fly angrep tre bruer og en kraftstasjon, og strømmen var tidlig onsdag slått ut på størsteparten av kyststripen. Israel øker dermed presset mot de militante palestinerne som har kidnappet en 19 år gammel israelsk soldat. Israelske myndigheter har ikke kommet med en endelig bekreftelse på at nybyggeren har blitt kidnappet.


Vil drepe Hamas-leder
Den israelske justisministeren sa onsdag at Hamas-lederen Khalad Mashaal, som er basert i Syria, er mål for israelsk attentat. Mashaal er mistenkt for å ha beordret kidnappingen av den israelske soldaten fra Gazastripen.

- Vi har ham i sikte, sa justisminister Haim Ramon til hærens radiokanal.


Israel forsøkte også å ta livet av Mashaal i Jordan i 1997. To agenter fra den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad injisjerte Mashaal med gift, men ble tatt til fange. Mashaal holdt på å omkomme på et jordansk sykehus da kong Hussein av Jordan grep inn. Han tvang Israel til å skaffe Mashaal motgiften, mot at de to Mossad-agentene ble frigitt.

- Ekstreme aksjoner
Den israelske statsministeren Ehud Olmert sier militærangrepet mot Gaza vil fortsette de kommende dagene, men at Israel ikke har noen planer om å okkupere området på nytt, melder AP. Ifølge Olmert er det militære målet med aksjonen å bringe soldaten i sikkerhet. Han sier også at Israel ikke vil nøle med å gjennomføre «ekstreme aksjoner» for å nå sine mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere