RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skandinaver skal ikke i massegraver

Sist oppdatert:
KHAO LAK (TV 2 Nettavisen): Skandinaver som er omkommet i jordskjelvkatastrofen i Thailand, skal sendes hjem for å gravlegges.

TV 2 Nettavisen får avkreftet ryktene om at de døde etter tragedien andre juledag skulle transporteres til Phuket og legges i massegraver.

Kjølecontainere
- Vi fikk vite i går at den thailandske innenriksministeren skal sende store kjølecontainere til steder der det oppbevares lik. Skandinavene skal ikke gravlegges her. De skal sendes hjem, sier Alf Topp i det danske Rikspolitiet til TV 2 Nettavisen.

Topp er del av det skandinaviske identifiseringsteamet på Khao Lak. Sammen med norske Kripos-eksperter og andre etterforskere fra hele verden har han begynt den vanskelige jobben med å identifisere døde etter jordskjelvkatastrofen.

Blant de tusenvis av døde som er funnet i Khao Lak, kan det ligge flere hundre norske.

14 dager
Det er et enormt arbeid som venter etterforskerne. De anslår at identifiseringsarbeidet vil ta rundt 14 dager.

- Nå samler vi inn informasjon som skal sammenliknes med dataene hjemmefra. Den jobben er et kjempepuslespill, forteller Topp.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, består teamet av seks norske og fire danske rettsmedisisinere. I tillegg har Kripos to representanter til stede for å lede arbeidet. I dag skal enda et team lande i Phuket. Kripos samarbeider med krimteknikere fra Danmark, USA, Tyskland og Storbritannia.

Nasjonal krisetelefon for hjemkomne og pårørende: 800 36 303

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere