*Nettavisen* Nyheter.

- Skandinaver skal ikke i massegraver

KHAO LAK (TV 2 Nettavisen): Skandinaver som er omkommet i jordskjelvkatastrofen i Thailand, skal sendes hjem for å gravlegges.

31.12.04 12:43

TV 2 Nettavisen får avkreftet ryktene om at de døde etter tragedien andre juledag skulle transporteres til Phuket og legges i massegraver.

Kjølecontainere
- Vi fikk vite i går at den thailandske innenriksministeren skal sende store kjølecontainere til steder der det oppbevares lik. Skandinavene skal ikke gravlegges her. De skal sendes hjem, sier Alf Topp i det danske Rikspolitiet til TV 2 Nettavisen.

Topp er del av det skandinaviske identifiseringsteamet på Khao Lak. Sammen med norske Kripos-eksperter og andre etterforskere fra hele verden har han begynt den vanskelige jobben med å identifisere døde etter jordskjelvkatastrofen.

Blant de tusenvis av døde som er funnet i Khao Lak, kan det ligge flere hundre norske.

14 dager
Det er et enormt arbeid som venter etterforskerne. De anslår at identifiseringsarbeidet vil ta rundt 14 dager.

- Nå samler vi inn informasjon som skal sammenliknes med dataene hjemmefra. Den jobben er et kjempepuslespill, forteller Topp.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, består teamet av seks norske og fire danske rettsmedisisinere. I tillegg har Kripos to representanter til stede for å lede arbeidet. I dag skal enda et team lande i Phuket. Kripos samarbeider med krimteknikere fra Danmark, USA, Tyskland og Storbritannia.

Nasjonal krisetelefon for hjemkomne og pårørende: 800 36 303

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.