*Nettavisen* Nyheter.

- Skilsmisse skader neppe kongehuset

Danske aviskommentatorer bekymrer seg for kongehusets framtid etter nyheten om skilsmissen mellom prins Joachim og prinsesse Alexandra. Likevel har flertallet tro på at det går bra.

Prinsesse Alexandra får folkets sympati, mens prins Joachim henges ut som festløve.

Skilsmissebomben kommenteres på lederplass i nesten alle landets større aviser, også de som vanligvis ikke bruker særlig på spalteplass på kongestoff. Lederskribentene er i hovedsak bekymret for kongehusets framtid, men tiltroen til at danskene skal klare seg bedre en britene er stor.

Ifølge B.T. blir det avgjørende om prinsen og prinsessen klarer å holde seg på «dydens smale sti» i den nærmeste tiden.

- Første gang en av de to – eller venner av dem – begynner å lekke negative historier om den annen part, vil det være begynnelsen på en krig som kan bli umulig å stanse, spår avisen.

B.T. lover samtidig kun å skrive dokumenterte og vesentlige opplysninger om de to, og garanterer i tillegg at den ikke vil trykke paparazzibilder av Joachim eller Alexandra.

Avisen JydskeVestkysten bekymrer seg også, men slår samtidig fast at det danske kongehuset har håndtert saken langt klokere enn kolleger i andre europeiske kongehus.

Berlingske Tidende er i likhet med B.T. opptatt av at de to nyseparerte i den kommende tiden må utvise ekstrem disiplin.

- Konstruksjonen kan sannsynligvis fungere, så lenge ingen av partene endrer på dens forutsetninger. begge parter må vise ekstrem disiplin og omtanke i sin livsførsel, også i forhold til kommende partnere, advarer avisen.

Nordjyske Stiftstidende istemmer, og roser samtidig dronningen for signalene om at Alexandra ikke skal støtes ut av kongehuset.

Politiken skriver at skilsmissen viser at det også i kongelige sirkler kan være grobunn for samlivsproblemer, og mener dette er et nytt steg i normaliseringen av kongehuset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.