*Nettavisen* Nyheter.

- Skjøt sine 3 sønner

Moren skjøt sine tre tenårings sønner fordi de forvandlet seg til kloner eller roboter.

25.04.07 20:21

Dette hevder ihvertfall forsvarerne til den 45 år gamle kvinnen, Cynthia Lord, som står tiltalt for drap på sine tre sønner i Alaska, i følge Anchorage Daily News.

- Hun sa at ondskapen jobbet gjennom sønnene. Hun trodde ikke hun kunne leve med at ondskapen snakket gjennom dem eller vite om det var guttene eller ondskapen hun snakket til, sa forsvarer James Christie.

Han prøvde med dette å så tvil om aktoratets vitne, som mente Lord visste hva hun drepte. Christie viste også til at Lord skal ha sagt til en lege at barna ikke var virkelig lenger; de var som roboter.

11 timer på drapene
Cynthia Lord skal ha brukt 11 timer på å myrde sine sønner, en etter en. Alle tre hadde dagen før blitt neddopet med Lords egne medisiner.

Først drepte hun sin 18 år gamle Michael på natten, så sendte hun 16 år gamle Joseph på skolen, før hun skjøt 17 år gamle Christopher som spilte TV-spill. Til slutt, skjøt Lord 16-åringen da han kom hjem fra skolen.

Ond verden
Aktoratet på sin side, har funnet et vitne som mener at Cynthia Lord visste at det var mennesker hun drepte 16. mars 2004.

- Jeg spurte henne om hun trodde det var hennes faktiske sønner - hvis det virkelig var dem, og hun sa ja, sa Larry Maile, en forensisk psykolog og klinisk direktør for Alaska Psychiatric Institute, som intervjuet Lord ett år etter mordene.

Maile sa i sitt vitneprov tirsdag, at Lord drepte sine sønner for å beskytte de fra det hun mente var en ond verden.

Det er ingen tvil i saken at Lord har drept sine sønner, men om hun er strafferettslig tilregnelig i henhold til Alaskas lov er det som domstolen nå skal ta stilling til. Blir hun funnet tilregnelig risikerer hun 99 år bak murene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.