RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skjøt etter meg som en apekatt

Foto: PRIVAT (PRIVAT)
Sist oppdatert:
Den kongolesiske hjelpesjåføren hevder nordmennene drepte sjåføren uten forvarsel.

I et intervju med Aftenposten forteller hjelpesjåføren Bavon Aradjabo hva som skjedde da sjåfør Abedi Kasongo ble drept av Tjostolv Moland (28) og hans norske kollega (27), som begge er arrestert i Kongo mistenkt for drap.

Hjelpesjåføren Aradjabo forteller at de ble leid av nordmennene i Kisangani og var på vei mot Uganda da det skjedde. Ved 21-tiden ba nordmennene sjåføren om å stoppe bilen fordi de trengte å gå på do.

- Det var mørkt. De lot som om de skulle tre av på naturens vegne. De to mennene gikk ut av bilen. Så kom de bak bilen for å distrahere oss, sier hjelpesjåføren.

- Trakk av
Deretter så Aradjabo at den ene nordmannen rettet et skytevåpen mot sjåføren, sa noe, og trakk av.

Den andre nordmannen tok kvelertak på Aradjabo, mens den tredje passasjeren også ble beskutt mens han flyktet. Deretter slapp nordmannen taket på Aradjabo slik at han også kunne flykte. Deretter skjøt nordmennene et skudd etter Aradjabo.

Hvite folk kommer til Kongo, og vi har alltid hatt gode relasjoner med dem, men denne gangen kom de og skjøt etter meg som om jeg var en apekatt, og det er ikke bra, sier han. Hva som forårsaket skytingen har ikke Aradjabo noe svar på i intervjuet med avisen.

- Overfall
De to nordmennene sitter arrestert i Kisangani i Øst-Kongo, er mistenkt for drap på sjåføren. Han skal ha blitt drept med panneskudd. Selv sier nordmennene at de ble utsatt for et overfall, og at overfallsmennene skjøt sjåføren.

- De har vært ute for et overfall, hvor sjåføren er blitt skutt. Nå har myndighetene kloa i to utlendinger og vil presse dem for penger, har pappa Knut Moland jr tidligere sagt til Nettavisen.

Les saken: - Frykter mishandling

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere