RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

- Skolebarn drept i USA-angrep

Sist oppdatert:
Flere skolebarn ble drept da et amerikansk militærhelikopter angrep det de trodde var et gjemmested for opprørere i Irak.

Et ukjent antall med skolebarn ble drept under et helikopterangrep på en barneskole mandag, opplyser kilder ved irakiske sikkerhetsmyndigheter. Angrepet skjedde nordøst for Bagdad i provinsen Diyala.

Militærhelikopter i området
En talsmann for den amerikanske hæren bekrefter at det var et amerikansk militærhelikopter i området i den aktuelle tidsperioden, men kan ikke kommentere detaljene utover dette, melder BBC.

En lokal politimann sier at helikopteret ble beskutt, og deretter skal helikopteret ha gjengjeldt angrepet med skuddsalver mot skolen. Ifølge politimannen ble seks barn drept og seks skadd, men disse tallene er ennå ikke bekreftet.

Igangsetter en etterforskning
Oberstløytnant Chris Garver, talsmann for de amerikanske styrkene i Irak, sier at de tar meldingen om hendelsen svært alvorlig og vil igangsette en etterforskning.

Det har vært en opptrapping i uroligheter i Diyala-provinsen den siste tiden. Søndag ble seks amerikanske soldater og en russisk journalist drept da konvoien deres ble angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere