RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix (fotomontasje)

- Skulle ha vært død

Sist oppdatert:
Paul Twaragowski har aldri vært så glad for at han ikke rakk flyet.

Paul Twaragowski (23) skulle etter planen ha vært om bord i flyet som styrtet i et hus i Buffalo, New York natt til fredag. Men 23-åringen fikk aldri tatt flyet som tok av fra Newark grunnet forsinkelser i flytrafikken.

- Jeg kan bare takke Gud for at jeg ikke var på dette flyet, og mine tanker og bønner går til familiene og vennene til dem som var om bord, sier han i et intervju med nyhetsbyrået AP.

Værfast i New Orléans
Twaragowski som til daglig jobber for et rivingsfirma, ble værende igjen i New Orleans grunnet værproblemer da han var på vei hjem til Depew i New York.

- Det var meg, min overordnede og en annen ansatt som skulle ha vært på flyet. Tre liv, understreker 23-åringen.

- Jeg er bare så takknemlig. Jeg kan ikke understreke dette nok. Det har absolutt vært en tankevekker for meg. Det er vanskelig å finne ordene for å forklare følelsene mine. Det er først nå det begynner å synke inn, sier han.

Twaragowski viste fram flybilletten til journalister som intervjuet ham på flyplassen i Newark flyplass i New Jersey.

- Jeg kommer nok til å beholde denne. I hvert fall for en stund. Det nummeret er brent inn i hodet mitt, sier han.

Is på vingene
50 mennesker omkom i flystyrten i New York, deriblant 44 passasjerer, fem besetningsmedlemmer og en person på bakken.

Analyser fra Dash-8-Q400-flyets svarte boks viser at passasjerflyet gjennomførte en rekke akrobatiske roller sekunder før det traff huset.

Amerikanske luftfartsmyndigheter gransker årsaksforholdet, og opplyser at det skal ha vært is på vingene like før styrten inntraff.

Piloten om bord i flyet varslet aldri flytårnet om noen problemer, og kommunikasjonen mellom flygeleder og piloten synes å være normal før ulykken.

Derimot viser flyets taleskriver at besetningen om bord diskuterte at det var massiv isning på frontruten og flyvingene. I tillegg hadde flybesetningen skrudd på avisingssystemet, melder BBC.

Men det er ennå for tidlig å konkludere årsaken til flystyrten.

Krabbet ut av ruinene
Flyet styrtet i huset til Douglas C. Wielinski, som antas å ha omkommet i ulykken. Kona Karen (57) og datteren Jill (22) klarte imidlertid å krabbe ut av ruinene med livet i behold, og ble sendt til sykehus med mindre skader.

Karen fortalte i et radiointervju fredag at hun og datteren befant seg i et annet rom enn ektemannen.

- Det hender at det går fly over huset vårt. Men denne gangen lød det annerledes, høyere, sier hun til WBEN-AM.

- Jeg tenkte for meg selv: Det der er et fly som kommer til å treffe noe. Og i det neste øyeblikket raste taket sammen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere