RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle ønske vi kunne tvangssterilisere!

Polens statsminister engasjerer seg i saken mot den polske «Fritzl-kopien».

I seks år holdt Krzysztof B sin egen datter fanget mens han gjentatte ganger misbrukte henne. Sammen fikk de to barn i løpet av fangenskapet.

Kona visste om overgrepene men fortalte det ikke til en levende sjel fordi hun var redd sin mann.

Etter at han ble tatt har 45-åringen nektet straffskyld. Ifølge Dagbladet.no skal en anonym politikilde ha informert TVN 24 om at faren mener datteren fristet ham til sex.

Vil kastrere
Og nå har altså statsminister David Tusk kommet på banen. Han mener 45-åringen er degenerert og at han ikke bør omfattes av menneskerettighetene.

- Jeg skulle ønske at kjemisk kastrering ikke ble gjort med den domfeltes ønske, men som en del av straffen. Jeg sier en radikal ting, men jeg tror ikke man kan kalle slike tilfeller, slike skapninger, for mennesker. Da gjelder heller ikke menneskerettighetene, sier Tusk.

Moren visste alt
Til tross for at moren visste at datteren ble holdt fanget og at hun ble misbrukt gjentatte ganger unnlot hun å varsle noen om forholdet. Ifølge polsk lov kan man unnlate å varsle om forhold som setter liv og helse i fare dersom man selv er truet på livet.

Dersom politiet finner at moren ikke oppfyller dette kravet kan hun også straffes for mannens ugjerninger fordi hun ikke varslet myndighetene om hva mannen utsatte datteren for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere