- Skyldte ikke bare på Magazinet

Utenriksministeren avviser at han la all skyld for karikaturstriden på den kristne avisen.

03.10.06 16:43

I sin nye bok «Truet av islamister» hevder Magazinet-redaktøren Vebjørn Selbekk at utenriksminister Jonas Gahr Støre og statsminister Jens Stoltenberg bevisst «skjøv en liten kristen avis foran seg» under striden om Muhammed-tegningene, meldte Nettavisen mandag.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobil

- Jeg har ikke lest Selbekks bok, men jeg har sett dokumentaren på TV 2, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre ved en pressekonferanse tirsdag.

TV 2-dokumentar
TV 2 viste mandag en dokumentar som blant annet handlet om regjeringens håndtering av karikaturstriden, der anklagene fra Selbekks bok også kom frem.

Se dokumentaren på web-TV

- De visste at tegningene hadde stått på trykk tidligere i Norge. Likevel understreket og gjentok Støre at ingen «toneangivende» aviser hadde trykket dem. Hvorfor gjorde han det når andre norske aviser beviselig hadde trykket dem? sa Selbekk til Nettavisen mandag.

- I særstilling
- Alle mennesker kan i ettertid lære av hva man har gjort tidligere, men jeg står for våre hovedgrep i perioden, sier utenriksministeren.

- Synes du Magazinet har fått for mye kjeft?

- Jeg har aldri lagt all skyld på Magazinet. Deres dekning sto i en særstilling, men jeg har aldri sagt at de hadde all skyld.

På en ny pressekonferanse tirsdag ettermiddag gjentok utenriksministeren at han ikke beklaget noe.

- Jeg har ikke problemer med å se hva slags press og belastning Selbekk har hatt, men jeg tar ikke hans eller Kokkvolds kritikk tungt. Jeg har ingenting å beklage i forhold til regjeringens håndtering av saken, sa Støre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.