*Nettavisen* Nyheter.

- Skyter for å drepe

Kenyansk politi har fått nye ordre for å stanse volden i landet.

30.01.08 11:02

Kenyansk politi har fått orde om å skyte for å drepe, i et forsøk på å stanse volden som sprer seg i landet.

- Skyte for å drepe
- Det er fire kategorier mennesker som vil møte harde reaksjoner fra politiet. De som plyndrer andres eiendommer, brenner ned hus, bærer våpen og barrikaderer veier, sier en politioffiser i Nairobi til nyhetsbyrået AFP.

- Vi har ordre om å skyte for å drepe disse menneskene dersom de blir tatt på fersken.

Etniske grupper
Det er andre gang ordren blir gitt etter at Mwai Kibaki ble utropt som vinner av presidentvalget 27. desember. Første gang var tidlig i januar, da gjenger angrep politi under den første bølgen av vold.

Medlemmer av Kibakis Kikuyustamme led voldsomt i de første voldsbølgene etter presidentvalget, da de ble angrepet av Odingas Luo-stamme og andre etniske grupper. Kikuyuene har siden det utført en rekke hevnangrep.

Tirsdag skjøt militære helikoptre på etniske grupper som kjempet mot hverandre, for å skille dem. Soldater patruljerer nå gatene med rifler og pisker i Naivasha, etter at en av opposisjonslederne ble drept utenfor sitt hjem tirsdag.

Forsøker mekling
Volden i Kenya startet etter at opposisjonsleder Raila Odinga hevdet han ble frarøvet seieren i presidentvalget 27. desember. Så langt har nesten 1000 mennesker mistet livet og 250.000 er drevet på flukt.

Volden fordømmes internasjonalt og tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan startet tirsdag nye samtaler med partene for å forsøke å mekle mellom dem.

Se video: Condoleezza Rice er svært bekymret over situasjonen

213501

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag