RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skyter mot sivile for moro skyld

Sist oppdatert:
En video som sirkulerer på internett skal vise private leiesoldater i Irak som skyter vilt mot tilfeldige sivile biler.

Den to minutter lange filmen viser angivelig hvordan private leiesoldater får tiden til å gå på oppdrag i krigsherjede Irak, skriver danske Politiken.

Se innslag fra Web-TV (gratis) her.

Filmen ser ved første øyekast ut som en ganske ordinær hjemmevideo tatt ut fra bakruta på en bil, men brått gjaller lyden av skuddsalver rettet mot bilen som kommer kjørende bak.

Krasjer med drosje
Flere klipp med Elvis-låta «Mystery Train» som bakteppe, viser hvordan tilfeldige biler blir truffet av kuleregnet. En Mercedes blir truffet slik at den får sleng og torpederer en drosje.

Ingenting tyder på at det er annet enn tilfeldige sivile i bilen. Bilene holder god avstand til det som skal være leiesoldatenes bil, noe som indikerer at de ikke følte seg truet.

Inntil for få dager siden lå filmklippet på hjemmesiden aegis-iraq.co.uk, en side laget av ansatte i Aegis Defense Services. Selskapet er blant de største som tilbyr private leiesoldater som sikkerhetspersonell i landet.

Granskes
Selskapet erkjente sist uke at det kunne dreie seg om deres soldater, og sier de ser alvorlig på saken. Sammen med den amerikanske hæren har de opprettet en undersøkelseskommisjon som skal se nærmere på saken.

Aegi inngikk nylig en kontrakt med den amerikanske hæren på 2,5 milliarder og er selskapets eneste kunde i landet. Private sikkerhetsfolk er i likhet med sine arbeidsgivere hevet over loven og kan ikke rettsforfølges verken i hjemlandet eller i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere